Посланието на румънските овчари

1
Това  е  посланието на овчари, изпратено след като Брюксел съобщи преди две седмици  за документ с  който  предупреждава Румъния, че ще бъде санкционирана ако не се промени закона познат като Закон за супермаркетите. Където румънските магазини  са длъжни да изложат на рафтовете стока в размер на 51% от късоверижни румънски продукти.
“Ето защо румънските фермери трябва сега да се обединят !!!! ЕС става плашило за румънските фермери? Защо?Кой се страхува от потенциала на селското стопанство на Румъния? Може би ще е по-добре да изпратим нови професионални организации в Брюксел. Ако не сте в състояние да защитава интересите на румънските фермери, защо седите  на  топло в Брюксел? ”

се изказа Никифор Йониеск – председател на най-големия овчарски профсъюз в Румъния. Както знаете Румънските ЗП са членове на Копа Коджека и тази критика е отправена към румънските представители в Брюксел.

” Призоваваме нашите представители да помогнат   да се реши това затруднение и защитят  румънските хранителни  продукти на вътрешния пазар. Не можем да приемем да станем вносител и потребител на храни  от чужди държави и  румънският фермер да е  унизен като продава продуктите си по  ъгълите на улиците”
– завърши председателя на овчарския профсъюз.
Източник:  Newsagro.ro

1 КОМЕНТАР

  1. Истината е, че Румъния се развива много динамично и се превръща в една от най-големите селскостопански сили /четвърта/ в Европейския съюз. Кой се страхува!?

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here