Говедовъдни новини – Уикенд 37

0

Украйна: След плодотворни преговори между Украйна и Китай, последните одобриха още девет украински мандри, които имат право да изнасят млечни продукти в Китай. Вече 27 предприятия са одобрени да изнасят млечни продукти за Китай.


Молдова: Молдова вероятно ще ангажира  Беларус в изпълнението на пилотния проект за създаването в страната млечно животновъдството, включително доставка на биоматериали и разплодни юници от беларуска селекция.


Беларус – №7 в Европа по млеконадой за 2016 година

Беларус: „Не подценявайте Беларус. Всеки инвестиран в селското стопанство долар носи тройни приходи. Благодарение на тези инвестиции, в селското стопанство, пазара на храни се стабилизира и в нашата страна и се печелят достатъчно добри пари” – казва Министъра на земеделието на Беларус.
Според него, в продължение на седемте месеца от 2017 год селскосотопанските предприятия имат продажби за над 1.50 милиарда долара. Темпът на растеж е 116%. Повишена е рентабилността на продажбите (от 2,9% през миналата година до 6,8% в момента).
„Според резултатите от текущата година, очакваме още по-голям напредък, тъй като ние имаме три пъти по-голямо производство на рапица и захарно цвекло, повече произведени зеленчуци и лен Това със сигурност ще се отрази на икономическата ефективност на земеделските стопанства на републиката” – допълва министъра


Русия: Край на измамите. Министерството на земеделието планира с помощта на камери да следи  използването на публичните средства за инвестиционни проекти в агробизнеса. Камерите  ще бъдат в онлайн режим и ще се следи по всяко време изграждането на новите съоръжения. Няма друг начин, общият размер на отпуснатите държавни средства за тези цели достигнаха 25 милиарда рубли. Одобрени са заеми за фермерите за  инвестиционни проекти от 336 милиарда рубли, делът на субсидиите за тях е 3,63 милиарда рубли. Ще сложим ли камери и у нас.


Холандия: В около 42 на сто от млечните ферми  няма заразен говежди  ринотрахеит – IBR. (7,201 ферми). В момента с IBR са заразени 3,762 млечни ферми. Следващите години в Холандия ще се въведе задължителна ваксинация на животни в съмнителни и заразени райони. Министърът на земеделието Ван Дам е обявила намерението си да подготви съответния регламент.

Европа: Повече мляко в ЕС през юли. Доставките на мляко в ЕС са увеличени с около 0.9% отколкото през миналия месец. Най-голямо увеличение е регистрирано в Ирландия от 9,5%. В Холандия, има обаче намаление от 2,1% и то за първи път. Вероятно това се дължи на принудителното намаляване на стадата със 150000 бр. крави. За Франция и Германия също има малко намаление.

САЩ: Mountfield Mogul, може би е един от най-влиятелните бици днес, и е най-новият милионер на Холщайн, достигайки продажби от 1 млн. дози в края на август на 7-годишна възраст, Mogul (собственост на Select).


Ирландия: “Консумацията на агнета е намаляла и трябва да се опитаме да популяризираме нашия продукт в тази страна, за да го върнем обратно на масите за вечеря и обратно в кошниците за пазаруване. Обикновено агнешкото месо се приготвя бавно, но има много бързи и лесни рецепти, които включват и агнешко. Това е здравословен продукт, тъй като основно агнетата са консумирали трева” – това са призивите към ирландските овчари през първата седмица на септември, обявена за рекламиране на агнешкото месо от ирландските граждани. През последните години консумацията му е намаляла, което оказва влияние и върху цената, това е ясно, че тя отива надолу.


ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here