Redbook е настолната “Библия” на американските фермери

0

Говедовъд.ею публикува писмото на НСГБ, относно искането на фермерите, да се изготви справочник, за да знаят по всяко време, какви задължения имат към администрацията.

Националния съюз на говедовъдите в България /НСГБ/ излиза със свои предложения до Министър Порожанов

Свързахме се с наш сънародник – българин, живеещ от дълги години отвъд Океана и работещ като зоотехник в  голяма ферма, близо до мексиканската граница. Попитахме го, как при тях е решен този въпрос. А той ни отговори следното:
– “Уважаеми говедовъди от НСГБ, мисля, че сте поели правилния път. Американските  фермери също имаха такива проблеми – все забравят за срокове, за записи, за сведения и куп други неща. Но благодарение на Националната говедовъдна асоциация, се разработи и внедри т.н Доверен инструмент за водене отчет на фермерите.
Това помагало за водене на записи е в джобен формат, и се използва от фермерите отглеждащи говеда. Разпространението му за 2018 г ще започне от октомври, а цената му е 7 долара. Този червен бележник има повече от 100 стр. за записване на отелването, здравето на животните, използването на пасища, инвентаризацията на добитъка, третиране на говедата, срокове за административни задължения, адреси на фирми обслужващи животновъдството.
Също така има подобно ръководство за разумно използване на антибиотици и дезинфектанти, за най-добри практики за осигуряване на качеството на говедото и подходяща информация за ИО и техниката на инжектиране.
Има секция за календар и бележки.
Нашите фермери излизат от къщите си без нож, но не и без този Червен тефтер – тук му казват Redbook”.
Христо Табаков

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here