Говедовъдни новини – Уикенд 38

0

РУСИЯ: – До 20 септември 2017 г зърнопроизводителите на Русия са получили 117,7 милиона тона зърно, срещу 107 милиона тона за същата дата миналата година, отчете Министерството на земеделието. Като се има предвид фирата, 5% то нетното тегло, реколтата възлиза на 111.8 млн. тона. Това е по-високо от прогнозата на Министерството на земеделието, която е била 110 милиона тона.

МЕДВЕДЕВ:/Министър председател на Русия/Земеделските производители трябва да се възползват максимално от санкциите на Запада. Руските земеделски производители трябва да се възползват максимално от това, в резултат на което се забелязва, че търсенето на селскостопански продукти в страната и извън нея, се е увеличило.Търсенето на селскостопански продукти непрекъснато нараства, както на вътрешния, така и на външния пазар. Нашите земеделци могат и трябва да се възползват от тези възможности, включително някои административни решения, които сме взели и които ние продължаваме да поддържаме – каза Медведев на среща в Адигея.
Говорейки за мерките за подкрепа, които получават земеделските производители, министър-председателят заяви, че механизмите за разпределяне на субсидиите и концесионното кредитиране в селското стопанство, трябва да бъдат прозрачни и разбираеми.

Министерството на земеделието: – За 8 месеца производството на мляко в земеделските организации е нараснало с 3,1%. През януари-август 2017 г. земеделските организации са произвели 10,6 милиона тона мляко, което е с + 3,1%, в сравнение с 2016 г. – 10,3 милиона тона. Най-голямо увеличение при производството на мляко има в Белгород, Свердловск, Воронеж, Киров, Калуга и Република Татарстан. Положителната динамика в производството на мляко в земеделските организации е резултат от прилагането на мерки за подобряване на продуктивните качества на млечните крави както и мерки в подкрепа на сектор предвиден в държавната програма.

РУСКИТЕ МЕДИИ: – България ще повдигне в ЕС въпроса за премахване на санкциите срещу Руската федераци,я по време на председателството на Съвета на ЕС през първата половина на следващата година – каза министър-председателят на България Бойко Борисов . “Спокойно и прагматично решение трябва да се намери … Ако можем да намерим достатъчно аргументи да обединят усилията за постигане на компромис ще бъде добре, но трябва да се запази единството.” Той добави, че “нищо не е решено , сега има само идеи, има много работа и аргументи”.

РУСИЯ: – Според Rospotrebnadzor, делът на фалшивите продукти на пазара на мляко и млечни продукти се е свил на 3,8% през първите шест месеца на тази година, а през 2016 г. за периода е бил 4,3%. Най-големият дял, който не отговаря на изискванията на продукта, е при в консервирано мляко (до 8%). „Ние разглеждаме ситуацията реалистично и се опитайте да се уверите, че на пазара не се формират допълнителни митове. Има проблеми , но не демонизирайте  млякото” – казва  експерт от бранша.


УКРАЙНА: – Повече от 285 украински фирми, преработващи селскостопанска продукция, изнасят своите стоки в страните от ЕС. От тях 107 предприятия произвеждат хранителни продукти, като месо птици, мед, яйца, мляко и млечни продукти. Останалите фирми износители, произвеждат нехранителни продукти от животински произход: кожи, фураж, племенен материал и други. По-рано, този месец, Първият вице-премиер и министър на икономическото развитие на Украйна – Степан Кубив заяви, че за шесте месеца на тастоящата година, износът на украйнски млечни продукти е нараснал на $20,7 млрд. При това 40% от износа е в направление страните на  ЕС.


КАЗХСТАН: – Преди четири години един развъдчик от Казахстна,  внесъл от Афганистан дългоухата порода овце Долан. “Това е най-скъпата овца в света – казва той. Те имат огромни уши, като климатик, за да помагат за разхлаждане по време на горещините. Ето защо, тази порода овце може да издържи до 55 градуса на топлина и  на студ също. И освен това, бързо натрупват тегло. Овцете от тази порода са кротки и верни на хората, като кучета, лесни за управление, устойчиви на заболявания. ” Известно е, че рядката порода овце Долан (само около хиляда броя в света), са най-скъпи, цената им може да достигне до $ 2 милиона.


 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here