След маслото идва ред и на газираното мляко

0

Британският млекопреработватели  очакват да увеличат продажбите в сектора с помощта на газирана напитка. Един от най-големите британски производители на млечни продукти, планира да въведе нова тенденция в сегмента на млечните напитки. “Арла” ще започне да произвежда млечна газирана напитка.

 “Арла” е млекопреработвателна компания, собственост на кооперация от 12,5 хиляди фермери, която се очаква да пусне на пазара газирана напитка с плодови аромати.  Новият продукт ще се продава  в Обединеното кралство, Сингапур и ОАЕ. Това  решение е съобразено  с новата конюнктура на потребителския пазар: купувачите вече не искат да пият обикновено мляко. В опит да възпре потребителите от консумирането на други напитки, производителят реши да заложи на нов продукт.

“Арла”  пусна този  нов продукт миналата година. След това компанията започна да говори, че до 2020 г. ще се утроят приходите от продажбата на напитки на основата на натурално краве мляко. По това време вече имаше няколко производители на пазара, които се опитаха да продадат газирани мляко, но всичките им опити бяха неуспешни.

През 2014 г. фирма Britvic от Великобритания въведе напитката Tango Strange Soda, но след една година тя бе спряна от  разработване, заради ниските продажби. По-рано, през 2009 г., Coca-Cola представи напитката Vio на американския пазар, но проектът също не стана успешен и никога не навлезе на европейския пазар.

Според статистиката, продажбите на краве мляко за пиене във Великобритания паднаха до 240 милиона паунда  (273,4 милиона евро). В същото време статистиката за първи път тази година включва напитки от соя, ориз и бадемово мляко в  кошницата за задължително потребление от британците.   Според “Арла” новият продукт е предназначен да върне интереса на купувачите към естествено краве мляко. Междувременно на пазара в Близкия изток вече съществува газирано мляко. В такива страни като Иран, Турция и Афганистан такава напитка се нарича “дук”. Той включва кисело мляко, охладена вода и мента.

говедовъд.ею

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here