Дронове отменят куриерите

0

Първата оперативна услуга за доставка на храна от дронове в света, бе извършена в исландската столица Рейкявик. Това се ощъшествява от общата фирма между израелската компания “Флитрекс” и “AHA”, най-големият онлайн търговец на дребно в Исландия.
Купувачите в Рейкявик вече ще могат да получават храна и други стоки директно на вратите си чрез самостоятелно превозно средство, което според доставчиците значително ще ускори доставката. Крайбрежният град е разделен от залив и няколко по-малки реки, което затруднява товарния транспорт.
Понастоящем услугата е достъпна за потребителите, използващи AHA, най-големият онлайн пазар в Исландия, въпреки, че има желание да бъде разширена и в чужбина. Досега е отчетено намаление с 60% на разходите за доставка в сравнение с алтернативите за сухопътен и морски транспорт. Времето за транспортиране също е намаляло до 20 минути през пиковите часове.
Така ще се намали тежестта върху транспортната инфраструктура, което води до по-безопасни пътища. В същото време, хората ще имат много добра услуга за доставка с много предимства. Критиците обаче твърдят, че подобни услуги могат да бъдат опасни и да застрашат неприкосновеността на личния живот и сигурността на града.
Drona може да носи пакет с тегло 3 килограма на разстояние около 10 километра, а действителната  го прави куриер на малка дестинация.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here