Беларус изгражда пет селскостопански града във Венецуела

0

Венецуела е поискала от Беларус помощ, за изграждане на пет агро-града по беларуски модел, заяви министърът на земеделието и храните на Беларус – Игор Брило.
Игор Брило припомни, че изграждането на първия селскостопански град, построен във Венецуела, по беларуски модел е завършен и действа вече няколко години.
За неговото изграждане са построени 176 къщи и склад за минерални торове, над 20 км пътища, изчистени са 2,5 хиляди хектара земя. Построени са модерна птицеферма, кланица, завод за преработка на месо, няколко кравеферми.
В рамките на проекта са внесени повече от 400 единици беларуска специализирана техника, засадени са 1,2 хиляди хектара земя.
Агроиндустриалният град е сложен многофункционален проект. Производствените и социалните съоръжения са проектирани по такъв начин, че да осигурят изцяло производството на продуктите със собствени трудови ресурси и фураж, зърно, други храни за животните. Основните направления на производството са: зърнени храни, млечни продукти, птиче месо, едър рогат добитък.
В допълнение, проектът включва изграждането на жилищен комплекс от 500 къщи, който да осигурява жилища за семействата на работниците, с необходимата социална и вътрешна инфраструктура.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here