Климата ”удря” производството на мляко в Индия

0

Колкото и да е чудно за някои, Индия е най-големият производител на мляко в света. Производство и представлява 18% от общото световно производство на мляко.
Изменението на климата, през последните години обаче може да повлияе негативно на развитието на млекопроизводството и се ограничи млекопроизводството.
Производството на мляко в Индия се увеличава постоянно през последните няколко години и е достигнало 160 милиона тона за стопански сезон 2015-2016 . /Цяла Европа произвежда същото количество мляко за същия период/. Цените през цялата година са останали относително стабилни. Експерти обаче се опасяват, че производството на мляко може да спада с 3 млн тона годишно до 2020 год., което ще се дължи на изменението на климата.
Въпреки че, производството на мляко в Индия нараства непрекъснато, въздействието на покачващите се температури и влиянието им върху кравите може да принуди индустрията да се концентрира върху производството на повече мляко от биволи. Около 50% от произведеното мляко в страната е от биволици.

Говедовъд.ею

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here