Най-голямата говедовъдна ферма в Европа с 20000 крави

0

В Европа се изгражда най-голямата ферма с капацитет от 20 000 бр дойни крави. Фермата се намира  в провинция Сория в Испания  в село Noviercas,  което е с население от 166 местни  жители.

Между 250 и 300 работници ще бъдат необходими, когато стопанството започне да работи на пълни обороти, което ще стане вероятно след пет години.

Проектът се реализира  от испанският млечен кооператив Valle de Odieta , който според сведенията ще инвестира до € 95 милиона във фермата.Фермата ще разполага с 3000 хектара земя, 150 хектара от които ще се използват за жилищни и животновъдни обекти. Разбира се този проект има противници в лицето на една земеделска кооперация която казва – “това ще бъде в ущърб на други земеделски производители в района” и  ще се закрият 726 работни места, заедно с 432 семейни ферми в района.

Групата дори е поискала от Министерството на земеделието и Хунта де Кастилия  да спре проекта, както и да защитава производствен модел за малки и средни стопанства – за да се гарантира устойчиво и балансирано развитие на селските райони. Въпреки това, друга местна земеделска асоциация  е излязла в подкрепа на проекта,  Ние трябва да приветстваме всичко, което идва и това е инвестиция от 80 милиона евро, който ще създадат работни места “, Една от основните пречки  трябва да бъде изчистена от дружеството, това е въпросът за въздействието върху околната среда – с отпадъците и прекомерното използване на водите се разглежда като проблем. Фермата която ще се строи ще отглежда почти същия брои крави които се отглеждат в момента в района – 25 000 бр и представляват 28% от отглежданите крави в Кастилия.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here