Русия – Инвестиции в млечното говедовъдство

0

Руският фонд за преки инвестиции и израелският агроинтегратор LG Group се договориха за съвместни инвестиции в областта на млечното говедовъдство и преработката на мляко за инвестиция от $100 милиона. Руският фонд е създаден с акционерен капитал през 2011 година за съвместни проекти с чуждестранни инвеститори на територията на Русия. Израелската LG Group от 1985 година реализира проекти “под ключ”, прилагайки цялостен подход и комплексни решения: разработка на концепцията, технологии, дизайн, финансиране, строителство и управление на средни и големи проекти. До сега компанията е реализирала повече от 400 проекта на стойност $1 милиард.

Друг руски проект на стойност $1 милиард планира руският гигант Русагро. Този проект ще превърне компанията в най-големия производител на мляко в страната. Тази инвестиция ще увеличи с 2% общото производство на мляко в Русия. За проекта ще са необходими 100,000 крави а продукцията ще се реализира както в Русия, така и в Китай, Корея и Япония. Продажбите на Русагро за само за последните 4 месеца на 2016 година са на стойност $815 милиона.

Русия изпълнява програма за самозодоволяване с млечни продукти и планира износ за азиатските пазари.
Даже и да бъде премахнато руското ембарго за ЕС, не се очаква значителен внос на млечни продукти от Европа. Това означава, че не може да се очаква и съществено повишение на цените на млякото на европейския пазар.

За говедовъд.ею – Тодор Арбов – Канада

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here