Да не прелее чашата, и кой ще плаща масрафа

0

Обади се наш млад фермер, който преди една година е взел трудното решение да отглежда месодайни животни. Браво на момчето. Купил си 10 женски телета, закарал ги на пасище и сега ги свалил в селото в очакване на първият щастлив за него ден – раждането на първото теленце. Идва зима,а е и мераклия и решил да си направи едно малко оборче. Преди няколко дни му идва комисия от четирима инспектори.
Човека досега не е получавал никаква субсидия. Обаче прави се обстойна проверка на тия десет крави. Проверката на цялата документация, включително за тетрадките за хигиена и още безброй такива.
Идва ред и на фуража, който се купува пакетиран от производителя и съответния документ за качество и достоверност. След това проверяващите коректно си преписват състава и % на компонентите в него. Човека си помислил,че ще вземат проба за да удостоверят дали не са го излъгали. Няма такова нещо, остава за протокола.
Интересното е колко лева струва на държавата една такава проверка. По отношение на проверките никой няма против, така трябва да бъде. Нали все обвиняваме,че ни внасят храни с по-лошо качество. Нека нашите да са с проверено качество. Но някак си не върви четирима експерти половин работен ден да проверяват по2.5 крави. Някой трябва да плаща масрафа.
Говедовъд.ею

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here