Изложението по животновъдство е открито /директно от Кремона/

0

Марицио Мартина, министър на земеделието на Италия, днес /вчера-25.10.2017/ откри международното изложение по зоотехника в Кремона.
С обръщението – “Вече пета година, откакто даваме превес на животните, за да се разбере, че има все още много въпроси, които трябва да бъдат разгледани, но и да се разбере, че те са положителни сигнали за нашето отношение към развитието на животновъдството. Мисля, че мога да кажа, че секторът на животновъдството , като цяло дава важни сигнали, че напредъкът е осезаем: в Закона за бюджета потвърдихме някои от основните възможности за подпомагането му, и по-специално увеличаването на намаляването на ДДС за мляко и месо, също така премахнахме и данъка върху доходите в селското стопанство и потвърдихме стимулите за предприемачество на фермерите под 40 години. Виждаме, че трябва да работим още, и въпреки всичко сме доволни от свършеното. Но от друга страна ни боли, ако мислим, че всички проблеми са решени. Прехраната на нашия народ и развитието на земеделието са в центъра на решенията на националната политика”.
Това изложение, което е най-вече за млечни крави, се провежда в района с най-висока концентрация на големи ферми и преработвателни индустрия. Кремона е в центъра на най-важната система на агро-животновъдството в Европа, способна да отглежда 23% от италианските млечни крави и да произвежда 44% от италианското мляко, чиято производителност в сектора достигна стойност от 13.8 милиарди евро (16,8% ).
Освен това изложението в Кремона, интерпретира пазара и си сътрудничи с основните институции и реалности в сектора, както и с изложителите, за да предложи конкретни и ефективни решения за млечната индустрия.
Секторът на животновъдството и млечните продукти се възстановява след дълъг период на депресия. На първо място това е цената на млякото.
В Ломбардия тя е повече от задоволителна, над 40 цента за кг. мляко. Стойността на млякото в Ломбардия, е стратегическа точка за регулиране цените на млякото на национално ниво.
Сред силните страни на сектора се открояват млечните продукти по веригата на качеството, която включва 27 042 търговци, от които 26 042 производители, които имат 26 339 ферми.
Изложението всяка година върви напред, за това ще се уверите когато ви покажем изложбените животни.
За говедовъд.ею – от Кремона – Тоня Мишева

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here