Кремона, международното изложение по зоотехника – подготовка на кравите за дефилиране

0

Може би и откриването на изложението в Кремона, не бе толкова интересно, колкото това, което се случваше зад кулисите. Разбирайте халето, в което се държаха животните и се провеждаше тяхната подготовка за дефилирането. Наистина  очарователна картина.
Четиристотин състезателки, настанени върху идеално чисти стърготини, зад всяко животно, поне по двама гледача. В болшинството са младежи, но има и момичета. Те ще са тук до края на изложението. Ще спят по столовете до животните, ще се хранят там, пак до животните ще пият кафе и слушат музика. За тези няколко дни животните са кралете, а те само обикновен обслужващ персонал.

Поне с десет маркуча се къпят състезателките и то не веднъж, а по няколко пъти на ден. Шампоани, четки, втривки, всичко е в действие. Стригачите са поне двама на животно. Един със сешоара и четката оправя гръбната линия. Трети тренира животните на манежа.

Най са интересни момчетата и момичетата, които дежурят за ходенето по естествена нужда на животните. До всеки има кофа и в момента в който животното си вдигне опашката, кофата е вече сложена, за да паднат в нея фекалиите или урината. След това следва избърсването със салфетки.

Дефилирането не е започнало, но шоуто върви с пълна сила. Започва доенето на кравите и запушването на цицковите канали за да се изпълни вимето. Метенето на площадката и коридорите е непрекъснато. Стърготините се подменят всеки час.
Преди излизането на манежа ще има боядисване на косъма, където се наложи и дори “гримиране и фон дьо тен”.
Поздравления за тези момчета и момичета, които няма да влязат в кадър по време на състезанието, но те са част от екипа и знаят своите отговорности. Животните, сякаш и те, чувстват,че става нещо и се отблагодаряват с послушание.
Оставихме ги в халето – фермери и животни да продължат да се готвят за утрешните първи серии, когато ще бъде излъчен шампиона при младите говеда.
Забравихме да кажем, че голямата битка ще е при породата Холщайн и по-малката при Джерсей.

Говедовъд.ею

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here