Дано уцелим ваксата за ОСП-2020

0

Както в Европа, така и в България се финализират позициите, относно новата Обща селскостопанска  политика след 2020 г. Този път достигането до финала у нас, бе предшествано от „борбата” на два отбора със своите предложения. В това, разбира се няма нищо лошо, ако отборите бяха три, щеше да е още по-добре. Дано обаче при приключването да се обединят най-добрите идеи и предложение за нашето бъдеще по отношение на земеделието и съответно отстоявани в работата на Европейските комисии. Дано този път уцелим „ваксата”, защото и без това ските ни са като снегоходки. Всъщност последната дума има МЗХГ и те са на ход. В тази връзка ще се проведат два форума през следващите два дни.

 На 31 октомври в МЗХГ ще се проведе среща, на която министър Румен Порожанов и неговият екип ще представят позицията на България за бъдещата Обща селскостопанска политика след 2020 г.

На 1 ноември в хотел Експо гр. София ще се проведе ІV Научно-приложен обзорен форум „РАЗВИТИЕ НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО И ТЕНДЕНЦИИ НА СТОКОВИТЕ ПАЗАРИ”. Форумът е част от международна научна конференция „ОСП – НАСТОЯЩЕ И БЪДЕЩЕ“, която се организира от Института по аграрна икономика и се подкрепя финансово от Фонд „Научни изследвания” към Министерство на образованието и науката.На Обзорния форум участие ще вземат и изследователи от ЕС и САЩ, които ще представят предвижданията за развитие на световното и европейско земеделие през следващите няколко години.

За да имаме добро бъдеще са необходими анализи и точна стратегия. В тази връзка прилагаме и доклада ВЛИЯНИЕ НА ОБЩАТА СЕЛСКОСТОПАНСКА ПОЛИТИКА НА ЕС ВЪРХУ БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ. Все пак трябва да сме запознати в исторически план какво е направено, какво не е направено и какво трябва да се прави.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

Говедовъд.ею

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here