Разказ за шампионката Gillette E Smurf

0

Най-голямата производителка на мляко, мазнини и белтъчини за цял живот в Канада, Gillette E Smurf (Ex-91-2E) почина  на 18-годишна възраст. По време на кариерата си, Смърф  е произвела общо 247,711 кг мляко с 3,6%, 8877 кг мазнини, 3,1%, 7762 кг протеин  за 11 лактации.

Смърф е звезда, която е призната от млечната индустрия и “Книгата на рекордите” на Гинес като най-големия  производител на мляко в историята на млечните крави. Ерик Патауде-нейн собственик и прекарал много време с нея я описва така:
Смърф е безгрижна крава, която се грижи за себе си. Тя има характер.
Нищо необичайно не се постига случайно или ако  правиш това, което всички останали. Това важи и за изключителните млечни крави. Смърф обича да яде. Голямото производство изисква голям апетит  и консумацията на енергия  и това е тайната за нейната невероятна история. Тя винаги е първата при яслата по време на зареждането и  просто чака да й дадем храна. Друг ключ е способността й да управлява спокойно ежедневния график. Когато дойде времето за доене, тя знае какво да прави. Сама отива в доилната инсталация и си заема мястото, дори не е необходимо да я фиксираме. Тя просто остава там много спокойна докато си дава млякото. След това отново се храни  и после отива да си легне”.

Мотото на Олимпийските игри е “citius, altius, fortius”, което означава “по-бързо, по-високо, по-силно”. Ние се вълнуваме от историите за олимпийските спортисти и имаме любимците си.  За мен, разбира се, това е Смърф. Тя е невероятна! Тя произвеждаше по 70 кг мляко на ден. Тя ще остане легенда в краварството.

“Смърф имаше личен бокс , достатъчно слама и храна. Накрая на живота и дори добавяхме торфен мъх в бокса и. Това го правеше малко по-мек и удобен за нея.”

Историята на “Смърф” е насочена към хора извън млечната промишленост.

Говедовъд.ею

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here