Най-много крави се отглеждат в Индия

0

Това показва официалната статистика преди две години. Световен лидер по брой крави е Индия – повече от 50 милиона глави, което е повече от една трета от всичко отглежданите крави в света.

Относно динамиката на растежа на добитъка, Индия е отново лидер: броя на кравите през 2013 г. и през 2014 г. е нараснал с 2 милиона годишно, а през последните 4 години броят на кравите в страната е нараснала с 15,8%, което значително увеличава пропастта между страните, които заемат второ и трето място в списъка.

На второ място е Европейския съюз с 23,5 милиона главата (1.3% ръст през 2014 г.), трета е – Бразилия (20.7млн. крави- 1.1% ръст). Четвъртото място е заето от САЩ (9,3 милиона крави), на пета позиция – Китай (8,7 милиона глави).
В Бразилия и Китай годишният ръст е определен на около половин милион глави. В процентно изражение растежът за 4 години в Бразилия е бил 16,9%, а в Китай – 19,2%. Русия с 8.1 милиона крави в земеделски стопанства в момента е шеста поред. В Русия броят на животните се е понижил с около 200 хиляди броя през последните 4 години.

Благодарение на това, Китай успя да изпревари Русия през 2014 г. по брой на кравите.
По брой крави на глава от населението ,водачеството на Нова Зеландия е категорично. Тук броят крави превишава населението: има 1111 крави на 1000 души. Следва чудото Беларус, където една крава се пада на 6 жители, в Бразилия – една крава за 10, а в Австралия – 15 жители. В Русия, Украйна, Аржентина, Мексико и ЕС, заемащи места от четвъртото до осмото, една крава се пада на около 20 жители.

говедовъд.ею

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here