Те ще имат земеделски производители, ще имат и мляко, и месо

0

Потребителите на Франция и Германия се организират да поемат отговорност за своите земеделските производители.Оригинални проекти за подпомагане на земеделските производители, стартираха във Франция и Германия.
Във Франция потребителите гласуват на уебсайта на инициативата “C’est qui le Patron”? (“Кой е шефът?”) за да се разберат ценовите предпочитания. Оказа се, че французите са готови да платят малко повече за мляко от “щастливи крави” и по този начин да помогнат на земеделските производители да печелят повече от дейността си, ако искат да участват в еко-ферми.

В Германия се стартират и проекти за солидарно земеделие, в които потребителите носят отговорност за тези, които произвеждат екологична храна, но чиято дейност може да бъде изложена на риск поради ценова конкуренция. През последното десетилетие всеки трети млечен фермер в Германия е бил принуден да изостави производството си. Но сега в Германия има идеи, как да се избегне такава ситуация.
Инициативата “Солидарност в селското стопанство” е насочена към комуникацията между производителите и потребителите. Цялата тази инициатива, ако се присъедините към движението, ще трябва да помогнете на земеделския производител в събирането на реколтата. По този начин, един обитател на града с офис за работа, научава, колко време и пот изисква събирането на най-малко няколко моркови и разбере реалната цена на работата на фермера. В замяна на това гражданите получават достъп до екологично чисти продукти, дори и да са по-скъпи, отколкото в верига магазини зад ъгъла. Към движението в Германия вече са се присъединили 130 ферми.

Говедовъд.ею

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here