Говедовъдни новини – Уикенд 44

0

РУСИЯ: За 9-те месеца на 2017 г, Русия е увеличила производството на месо с 7,8%  Месото от едър рогат добитък, свинско, овче, козе месо, конско месо и еленско месо са се увеличили с 7.8% в сравнение със същия период през 2016 г. За периода януари-септември е произведено  1 , 7 милиона тона. Производството на птиче месо е увеличено с 5.3%, до 3.5 млн.тона. Производството на сирена за първите девет месеца се е увеличило с 4.3%.
И следват интересните цифри:
Производството на бира  падна  – с 4.6%.
Цигарите за девет месеца са намалели с 19,8%. През септември спадът в производството на цигари е бил 25,6%.


АЗИЯ: Създава се Евроазиатски координационен съвет и аналитични центрове за развъждане на животните въз основа на съществуващите институции на страните-членки. Евразия координационен съвет ще разработи предложения за обща стратегия за развитие на животновъдството, ще координира дейностите на организациите на държавите-членки в областта на животновъдството, включително въвеждането на съвременни технологии в областта на репродукцията и отглеждане на селскостопански животни. Аналитичните центрове ще работят по обработката на данни за изчисляване на развъдната стойност на животните, включително изчисления въз основа на геномен анализ.


ФРАНЦИЯ: Френското правителство планира да премахне държавната субсидия за биологично земеделие през 2018 г. Вместо това се предлага да се измени законодателството относно земеползването. Понастоящем секторът на биологичното земеделие във Франция заема 7.3% от цялата земеделска земя. В сектора работят 10.8%  от общия брой на селскостопанските работници. Броят на селяните, които преминаха към биологично земеделие през 2017 г., се е увеличил с 9,2% през първото тримесечие на тази година.Статистиката показва, че 58% от французите разглеждат биологичното земеделие, като решение на широк кръг от екологични проблеми и че секторът трябва да се развие допълнително. През 2016 г. органичният пазар на Франция е произвел продукти на стойност около 7 млрд. евро – с 7% повече в сравнение с 2015 г.


АВСТРАЛИЯ: Кравата, която стана притежател на рекорда за Джерсеай – Австралия, е Bushlea Van Fernleaf 10 EX-93. Тя бе продадена за 50 000долара. Продажбата е извършена от  Global Impact през настоящата година – 2017.
Вторият най-голям продавач бе Lightning Ridge Solomon Angel,  който продаде следващата крава за 15000 долара, която заминава  за Португалия.


ФРАНЦИЯ: Всяка година няколко стотин крави във Франция постигат пожизнено  100 000 кг мляко и се присъединяват към клуба “Grandes Laitières”. Тази година са признати и влезли в тази група нови 469 крави, които   са произвели 51 314 623 кг мляко общо и средно 109 413 кг за крава.
Най-добрата  производителка е  Scoop (Zicostar-Bellwood), собственост на Sovagenetic, която е произвела 168 717 кг мляко само за 7 лактации.
Второ място е  Jesther-дъщеря на  Serious f и  Gaec Marais Joli, която е произвела 166 428 кг мляко за 10 лактации.


ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here