Внимание ветеринари – акупунктурата навлиза и при животните

0

Не са приказки от хиляда и една нощ. Семинар по Акупунктура при млечните крави ще се проведе за първи път в Португалия.

„ Това е безпрецедентен курс за Португалия, посветен на акупунктурата при млечните крави – казват организаторите. Този курс ще се проведе в млекопроизводителна ферма в Агролите, с теоретично и практическо естество. Разглежданите въпроси ще обхванат не само акупунктура, но също така и лечение с билки. Това е една отлична възможност за производителите, ветеринарите, но също така и студентите, които се интересуват от тези въпроси, както и търсят да разширят хоризонтите в този вид обучение.
Лектор ще бъде ветеринарен лекар с голям опит в тази област, с магистърска степен по традиционна китайска медицина.

Докато при кравите акупунктурата тепърва навлиза, то при овцете този метод на лечение вече е факт.
Учени от Държавния аграрен университет в Орел са предложили начин за търсене на биологично активните точки върху кожата на овца. Същите тези, в които се бодат игли при акупунктурата. Понякога техни точки се натискат с пръсти. Накратко – алтернативна медицина.
В патент № 2570325 изобретателите честно си пишат, че за хора, едър рогат добитък, свине, кучета, всичко вече е патентовано от други. А овцете са останали незаети. Ето, че и те са патентовани.
Как се търсят активните точки в овце? Като се използва електрически прибор. В документацията е изчислено, какво трябва да е съпротивлението на правилното място.

Ако някой в България се е занимавал с акупунктура при животните и иска да разкаже нещо повече, Говедовъд.ею с удоволствие ще му предостави трибуна.
Внимание ветеринари, идват иглите, ами ако и с тях дойдат и китайците?…..

Акупунктура (на латински: acus, „игла“ и punctura „убождане“) или на Мандарински диалект,- терапия с игла, е техника на поставяне и манипулиране с игли в „акупунктурни точки“ по тялото. Привържениците на този вид процедури твърдят, че това възстановява здравето и благосъстоянието и в частност е добро за лекуване на болка. Смята се, че това лечение произлиза от Китай и най-често се асоциира с традиционната китайска медицина. Има и други типове акупунктура (японска, корейска и класическа китайска акупунктура), които са практикувани по света. Акупунктурата не представлява научно оправдана форма на терапия и не съществуват доказателства за ефект по-различен от плацебо./ всяка симулирана, иначе медицински неефективна интервенция /-Уикипедия.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here