Любовта към животните, не само за работа и бизнес, а и начин на живот

0

Голямо впечатление на животновъдни изложения прави, когато момичета и дами водят животните на манежа. Не само ги водят, животното изпълнява всяка тяхна заповед. Свидетели бяхме на това и на изложението в Кремона преди две седмици.
Вече писахме,че подготовката на животните се извършва от младежи

Кремона 2017: Да вярваш ли на очите си – младежи при кравите

Разговаряхме с няколко момичета „водачки”, или по-скоро танцуващи с крави.
Те държаха по време на шоуто здраво бика за рогата както се казва.
Ето и разказа на едно от тях:
– Воденето на животните за нас не е нищо особено. Преди години ни даваха да водим малките телета, бащите и братята ни водеха юниците и кравите. Сега пластовете се разместиха – бащите ни стоят на трибуната, братята ни подготвят животните за дефилиране, а ние ги водим..
За да се получи синхрон в стъпката, тренираме в къщи. Най-напред ги научаваме да се връзват, държим им главите вързани и повдигнати с въже нагоре, поне няколко часа на ден.
След това започваме да ги разхождаме в малки оградени площадки, ясно е че оградата трябва да е много здрава. Някои от животните, много бързо се учат, други се нуждаят от повече време.
Имаме много близък контакт с всички наши животни.
В обучението и по-късно на ринга им говорим винаги с тях, ако трябва да се стои на едно място ги гъделичкаме и успокояваме.
По време на самото изложение, човек трябва първо да бъде концентриран върху собственото си животно и второ, винаги имат поглед към другия около него.
Критичните ситуации обикновено възникват само във връзка с други животни. Досега съм се отървавала само с няколко сини пръсти и настъпвания по краката.
Винаги трябва да се има в предвид, че едно животно винаги може да реагира на околната среда.
Критичната точка е напускането на ринга. Всяко животно иска първо да се измъкне. В такива ситуации се е случвало да се пусне въжето, безопасността ми е по-важна, отколкото да държа кравата на всяка цена.
Участваме в изложби, не непременно да спечелим титлата. Изживяването през тези 3-4 дни е страхотно. Ние спим при животните, говорим с приятели и колеги, треската се покачва идвайки денят на финала. Невероятно е, че ако спечелиш награда тогава си на върха на славата.Участваме в такива състезания, защото обичаме да работим с животните и да показваме на хората нашето развъждане и работа- обясняват мотивацията си момичетата.
Освен това тук е цялото ни семейство, там в бокса до кравите и юниците. Ние се сплотяваме там за цяла година. Това ни радва, че няколко поколения работят по съвместен проект, и можем да продължим нещо, което е започнато и построено от родителите ни.

Кремона, октомври 2017 г.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here