Внимание – опасност от вълци /истински/

1

Ние се оплакваме от крадците на животни /вълци с два крака/, но в Германия, Испания, Чехия и още държави от ЕО, фермерите са пропищели от истинските вълци. И от тези с два крака си имат, но по-малко.
Например през октомври в Германия, са откраднати от пасище 56 телета, а в началото на годината цели 200 в провинция Бранденбург и до днес ни вест ни кост и си остава загадка за полицията.
Големите вредители обаче са истинските вълци и в Германия вече една година продължава обсъждане закон за борба с вълците.

В Испания, вълците струват милиони през изминалата календарна година на фермерите. През 2016 г. е имало живи около 3 000 вълци на Иберийския полуостров.
Това е една пета повече в сравнение с 2006 г. Броят на нападения на селскостопански животни в Испания е 5 328 за 2016 г., което коства и смъртта на 10 479 животни .

Финансовите загуби възлизат на 4,05 милиона евро. За испанските собственици на добитък, съвместното съществуване на вълк и добитък е “почти невъзможно”, подчертава асоциацията на земеделските производители. В този контекст фермерите призовават за задълбочено и широко обсъждане на проблема с вълците, включително и за техния лов.
Според данните на Статистическата служба на Европейския съюз (Евростат), през 2016 г близо 16 милиона овце са отглеждани в Испания, а в Германия се съобщава за стадо от 1,5 милиона животни. В Германия вредата, причинена от вълци на овцете, е далеч по-малка, отколкото в Испания. Според резултатите от проучване, общо около 3500 селскостопански животни са пострадали от вълци само в Германия.
Днес (16.11.2017 г) бе открита конференция на министрите на околната среда на Германия, които ще обсъдят, наред с други неща, стратегии за справяне с вълците. Министерството на околната среда изготви каталог, за да определи обстоятелствата, при които застрелването на злонравен вълк е законосъобразно.
Говедовъд.ею

 

1 КОМЕНТАР

  1. Що за термин-ЗЛОНРАВ ВЪЛК !!! Поредната европейска Глупост. Сигурно ще направят опит да ги приучат да ядат трева и плодове!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here