И Турция отваря границите си за френските говеда

0

Френското Министерство на земеделието обяви възобновяването на турския пазар за износ на говеда. Турция затвори границите си за френски добитък през септември 2015 г. след откриването на серотип 8 на вируса BCF.

След близо две години преговори между френските и турските ветеринарни служби , Турция  се съгласи да отвори отново пазара си за френския износ на говеда  “, заяви министърът на земеделието в изявление в понеделник, 13 ноември 2017 г.

Въпреки това, условията поискани от страна на турските власти за износа  са строги: ” забранен е износа на говеда от зони близо и  около огнища на болестта син език.”

Трудно достъпен от много години насам, турският пазар се закрива след признаването от Франция на арменския геноцид през декември 2011 г. То беше отворено отново през 2015 г. от януари до септември 2015 г., когато Франция изпрати 70 000 животни в Турция и френските животновъди се надяваха  да могат да изнасят до 200 000 живи говеда годишно.Което така и не се случи, но сега отново пътят на износа и на надеждите  пак е отворен.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here