Нашата рубрика: 3 в 1 – днес само кинжали

1

Днешното издание на 3 в 1  /коментари, критика и кинжали/ май ще бъде само от кинжали. Говедовъд.ею е доволен от това. Колкото повече кинжали има, толкова повече истина на масата. Освен това, когато адреналина се повиши, зачерви бузите и повиши тона, човек говори истини, без да го осъзнава в момента. Благодарим на всички изпратили ни кинжали. Ще се опитаме да сложим ”щит” където трябва, да се извиним на който трябва и да „атакуваме” там където е нужно.
Изказаните от нас становища не задължават с нищо и са вижданията на сайта ни по обсъжданата проблематика.
Говедовъд.ею

Д-р Стефан Стефанов относно статията
Внимание-опасност от вълци

Що за термин-ЗЛОНРАВ ВЪЛК !!! Поредната европейска Глупост. Сигурно ще направят опит да ги приучат да ядат трева и плодове!

Говедовъд.ею: д-р Стефанов, знаете ли, че германците никога не казват решението на проблема в прав текст, а винаги със заобиколки на принципа “казвам ти дъще – сещай се снахо”. И въпреки тези заобиколки, успяват да си решат проблемите както трябва. Предполагаме, че този текст е за да задоволят исканията на природо-защитниците и след това ще изкарат всички вълци злонрави и ще ги избият и намалят нападенията върху селскостопанските животни.


Lubka Bozukova Kozelova относно статията:
Наддаването за бялото злато върви нагоре

А в югозападна България няма даже мандра- мераклийка за мляко! Ма и затова никой не говори;

Говедовъд.ею Това направо си е кинжал. Нямаме представа за кой район на Югозападна България става дума, но поначало в този район мандрите са кът, защото фермерите се насочиха да отглеждат повече месодайни животни и автохтонни такива. Това вероятно е продиктувано от липсата на повече сочни фуражи и зърнени фуражи в този район. Въпреки това в Благоевградска област имаме 34 ферми с над 50 крави млечно направление и само осем в Кюстендилска област. От 10 до 49 крави в първата област има 84 ферми, а в Кюстендилска техния брои е 17. Все пак набират се всичко 159 ферми млечно направление /поне за такива са ги обявили техните собственици/ и те все пак продават на някой млякото си. Вероятно конкуренцията между мандрите за млякото в този район не е голяма, защото и количествата произведено мляко са малки. Но идва и вашия ден, всяка капка мляко вече ще е „златна” и вас ще ви ухажват и ще Ви носят кошница с подаръци от мандрата за Коледа.

Справка: през 2016 г в Югозападнен район е произведено малко над 40 000 т краве мляко и 1500 т овче, козе и биволско мляко, което си е направо смешно. Намалението на производството в сравнение с 2015 г е с 10%, нормално е да няма интерес от мандрите. Все пак трябва да се има и в предвид, че района е силен с туризма, винарските изби, митниците и зимните курорти.


Имаме 27 кинжала към статията
422 евро за млечна крава              

ще се опитаме да отговорим на повечето от тях.

Vania Dimitrova Еии за малко си помислих че ще е в България и щях да получа инфаркт!! А ние ставките си не знаем кой знае кога ще ги платят. Първо да видят колко ще откраднат. 
Говедовъд.еюИзвинявайте госпожо Димитрова, нашия екип искрено се притесни за вас. Добре, че не писахме колко са взели говедовъдите по тази схема за 2016 г, тогава сигурно щяхте да имате проблем със здравето.

 Dimitrinka Angelova В една каруца сме с Румъния , ама друг път , хората са напред от нас и то доста . Ние само можем да мечтаем за такива суми и срокове на плащани.
Говедовъд.ею – Всъщност не са кой знае колко напред, но създават условия за ход напред. Те започнаха доста късно сравнение с нас реформата. До 2008-9г все още движещи бяха кооперациите от стар тип. Сега нещата стоят по друг начин. Който пътува за Букурещ, нека погледне в ляво и дясно да види как е обработена земята. Ние знаем, как беше преди, защото тогава работихме в Румъния 5 години и имаме поглед.

Matiyas Delgadо Кога ще ги стигнем мамалигарите.  На какво дередже сме изпаднали вече…..След време ще кажем,кога ще ги стигнем косоварите,отиваме в дъното на Европа с всяка изминала година!Ние все още си чакаме нашите 120 евро, за обвързана подкрепа.
Xristina Xristova Да излязат нашите крадци и да кажат кой открадна парите?Крадлива сган.
Тони Драганов Чолаков Да де ама там ги получават фермерите,а тук определен кръг от близки!
Говедовъд.ею- нямаме коментар по този въпрос, информацията ни е от Господари на ефира, където се говори за злоупотреби, все още нямаме разследващи журналисти към сайта.

Милчева Мариана Дайте нещо ставки и сроковете за плащане, защо ни дразните само?
Говедовъд.ею- г-жо Милчева, хубавите работи не стават толкова бързо. Съгласно изказвания на министъра се разбра, че проверката на документите ще продължи вероятно до края на месеца, след това ще има уточняване на ставките, одобрение от УС НА фонда, осигуряване на сумата – ще има ход на Финансите и тогава идва ред на банките. При най-добрия случай след 15 декември може да се случи това. Не пропускайте и четенето между редовете. Министъра в едно свое изказване си сложи и ламаринката – крайният срок за даване на субсидиите е юни месец. Не искаме тези редове да се тълкуват като политически – това са фактите. Като бонус на нашите читатели можем да съобщим, че другата седмица ще има среща на животновъди с екипите в министерството и ще има яснота по тези въпроси.

Величко Гочев В тази статия липсват някои съществени моменти. В Румъния има 2 000 000 крави от тях се субсидират 237 223 крави или 11%. В БГ има 300 000 крави и се субсидират 110 000 крави или 36%. С други думи има правила в Румъния, а тук всяка 3 – та крава е “елит рекорд”, което няма как да е вярно. Ако се приложеше румънското правило в БГ събсудията щеше да е за 34 000 глави 11 000 000 / 34 000 = 323 €/глава само за СКонтрол

Говедовъд.ею – г-н Гочев благодарим ви за въпроса. Румъния е в топ 10 на Европа по брой отглеждани крави. Всъщност кравите са малко над 1 100 000, но общия брой се приближава до този който цитирате вие. Миналата година в Румъния получиха субсидия само 90 000 бр млечни крави под селекция и субсидията беше над 700 евро на глава /дано госпожа Димитрова не прочете това, че може да получи инфаркт/, тези от месно направление взеха още повече. Тази година броят се удвой, а по изказвания на румънските колеги догодина ще се утрой, защото са създадени условия за това. Разбира се изискванията са тежки и се спазват.
Ние мислим, че у нас тази година ще се дадат субсидии само на крави които отговарят на изискванията. Голям брой неотговарящи на породите крави бяха свалени от селекция, други не можаха да покрият  изискванията от 4000 кг мляко за година, трети просто отпаднаха и не можаха да бъдат заменени. Така че, броят на субсидираните крави ще намалее и съответно ще се увеличи ставката. Е, при всички случаи ще има някои, които ще минат през задния вход или през предния, но в дреха невидимка, но този път ще са много по малко. Каква ще е ставката, нека да се обяви от МЗХГ, така или иначе и в Наредбата е записано, че министъра има последната дума.

Говедовъд.ею

1 КОМЕНТАР

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here