Когато разбереш, че мечтите ти не могат да станат реалност…..

15

Продава се работеща,  напълно оборудвана кравеферма с високо продуктивни млечни крави–първа категория на 5км. от гр.Сливен в кв.“Дебела кория“. Изградена е на площ от 40 дка. с  монолитни обори, район с покрити повдигнати боксове за новородени телета, складов район с големи затворени складове, кантар, собствен водоизточник, битов комплекс оборудван с отделни боксониери за работещите, офис с работеща парна инсталация и система със слънчеви колектори и др. Във фермата се отглеждат 140 крави и телета. Доенето се извършва в  оборудвана доилна зала – рибена кост 2х6 с компютърен софтуер, миещо устройство свързано със система от слънчеви колектори. Млякото се съхранява в МСП от  хладилен танк-3100 литра, а телета се хранят с млечно такси. Изграден е  торов силоз за 1150 куб.м. и има 10 куб. цистерна за извозване и разпръскване на оборския тор., нова техника за механизирано хранене-ФР ремарке и почистване на торта, силажокомбайн, балираща рулонна машина и други. Фермата има утвърден пазар за произведеното краве мляко – договор с млекопреработвателно предприятие и директно продава прясно краве мляко  чрез вендинг машина-млекомат с вместимост 240 литра по Наредба 26. От 2002 година е под селекционен контрол в АРЧШПБ-гр.Добрич, с изкуствено осеменяване, а през 2006 г. закупи от Германия елитни юници порода Холщайн Фрезийска. На проведените национални говедо-въдни изложения, представените от нея крави и юници спече-лиха  шампионските титли. Персонала е професионално подготвен  с многогодишен професионален стаж на работа във фермата.

 

 

ПОСЛЕСЛОВ

  1.Прогонва ме злобата, завистта, дърпането надолу на можещите, интригите от хора, които уж трябва да ти помагат, а те спъват. У нас правото да  погазват законите нагло и безцеремонно имат тези, които сме избрали да ни управляват, а те разполагат и със свободата да не носят никакви отговорности и последствия, заявява психологът Александър Радонов, внук на ген. Крум Радонов.

 1. Ако има ад на Земята, той е тук – в България, пише Александър Кипров- композитор.

Ако имате мечти, планове, носталгия – забравете!

Ако имате здраве – ще ви го вземат.
Ако имате пари – ще ви оберат, възможно е и да ви убият.
Ако имате носталгия – вече не е същото, и никога няма да бъде.
Ако имате надежди – ще ви ги пречупят.
Ако сте оптимисти – ще станете депресирани песимисти.
Ако имате здрави нерви – ще станете доста бързо шизофреници.
Ако имате хъс за успех- родната злоба и завист ще  го прекършат.
Ако имате талант-ще  го смачкат и прегазят.

   Забравете химерите! България е, и ще си остане, държавата на хитреците, тарикатите, безделниците, мошениците и безинициативните хора.

Война или земетресение ли са причината 1/3 от народа да напусне Родината?

Кой бяга от хубавото – 1/3 от един народ избяга.

 

А тези, които апелират към сънародниците ни емигранти да се завърнат,  разполагат с  пари и по 6 месеца  живеят извън България.
А престъпниците и бандитите чакат да умрат и малкото останали свестни хора, за да си направят държава по собствен  модел…

Ако не ми вярвате – върнете се завинаги в България!
УСПЕХ И БОГ С ВАС !!!
Аз, ПОЛКОВНИКА, както ме наричат почти всички от 2001 година,  си оставам тук в България и не се вайкам и оплаквам, а продължавам да уча, да  работя и да се боря с трудностите, така както са ме учили предците ми-обикновени трудолюбиви и упорити българи. Тук са и децата ми, защото Родината е една и за тях и нея,  колкото и да е тежко и трудно е необходимо да работя и да отстоявам постигнатото,  заедно с  моите колеги фермери.

   С “тропане по масата и унижаване на подчинените”, байновото  не се постигат резултати във всяка една дейност, а най-малко в армията. Необходими са професионални знания,  подготовка,  умения и изградени  управленски способности , за да преминеш през  всички длъжности. Това с “ядене” и приказки не става и годините на “прехода” го доказаха. Мълчаливо, безропотно и  с притаена злоба болшинството българи наблюдаваха и малка част участваха активно в разрушаването и ограбването на построеното и изграденото в страната ни-собствения си живот. Резултата днес е корупкокрация за малцинството и бедност и нищета за мнозинството.

Панайот Тодоров
/Полковника/

 

 

15 КОМЕНТАРИ

 1. много време ти трябваше полковник за да разбереш ,че си избрал грешната страна и си ги подкрепял.До сега стоеше от страната на ликвидаторите на животновъдството и се смяташе за НЯКОЙ за да дойде този момент за да разбереш ,че животновъдството е колективен спорт и не трябва да се делим, а да вървим заедно и да натирим изродите дето искат да ни пра
  вят АМЕРИКАНСКИ ФЕРМЕРИ.Трябваше да изгубим 500000 души МАЛКИ И ДРЕБНИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ КОИТО ПРОСТО ГИ ИЗГОНИХМЕ И НЕ ИМ ДАДОХМЕ ШАНС ДА СЕ РЕАЛИЗИРАТ В БЪЛГАРИЯ.

 2. 100%истина.изпитвам го на гърба си от много време.искаш да се развиваш и никой не те подкрепя(институцийте имам предвид).всеки гледа да те спъне,да те пречупи.аз не се предавам но синът ми се отчая и има намерение да напусне държавата понеже не намира смисъл да остане

  • моите също заминаха ние 15 год сас 7о крави не се оправихме и разпродадохме всичко заради скапаното чиновническо управление не ги спирайте млади хора тази държава не ги заслужава а със пенсията на полковника и аз няма да мръдна никъде един перач на комунистически пари

 3. Браво Полковник, както винаги верен на себе си, борещ се за себе си и за малко останалите животновъди, но битката ни вече е загубена бяхме приоритет на всяко идващо правителство, а сега разпродаваме това което съградихме със много труд и бесънни нощи защо ли, защотото сме “преоритет”.

  • Защото не сте единни в исканията си, защото си мълчите, защото се оставяте да ви използват псевдозащитници на Вашите интереси , да ви използват за постигане на сеоите цели.

 4. г-н Тодоров един стойностен фермер,достоен българин…прекланям се…..

 5. Как говорите ами паметник му издигнете.-А когато летиш на високо оттам лошо се пада,как някои успяха да се реализират,а Полковника не.Много мъдрости сте написали горе,много хора са ви пречили само Вашата вина никаде не се споменава и защо това хубаво стопанство не започна да печели нормално.
  И нещо последно и аз да кажа -Човек е толкова голям,колкото големи са мечтите му.

 6. Ако трябва паметник ще му направим Стоян Димитров. Баща ми никога няма да падне, защото има зад себе си децата си. По отношение на реализацията си-за разлика явно от теб е доста добре реализиран. Един честен и достоен работещ човек, който си плаща данъците и осигуровките, един човек, който не търпи дребните душици и изметта, която ни управлява. Само да те барна кой си ще ти Дан едни паметници и едни мечти, нещастник.

 7. Щом го подкрепяте кой от вас отиде да му помогне?Кой изрина едно лайно,кой издой една крава,кой седя на кантара да премери един килограм зърно, КОЙ?С какво го подкрепихте?А пък какъв съм недей да съдиш по себе си.Хубаво е да си напишете името и да седиш зад него.

 8. Само за последния 1 час на профилната стена изскочиха 4 обяви за ТОТАЛНА разпродажба на животновъдни ферми. Собствениците не казват кое ги принуждава. НО! Едно изречение в законопроекта за изменение на Закона за земите гласи: Освобождаването на пасища, на които пасат конете ще допринесе за увеличаване на поголовието от селскостопански животни, за които в момента се забелязва постоянен спад.
  ВЯРНО ЛИ Е ТОВА, ГОСПОДА ЗАКОНОТВОРЦИ И ЗАКОНОПРИЛОЖНИЦИ????? ПАСИЩАТА ЛИ СА ВИ ПРОБЛЕМ, ЧЕ МЛЕЧНИТЕ ЖИВОТНИ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СЕ ТОПЯТ КАТО МАЙСКИ СНЯГ ИЛИ ИДИОТСКИТЕ ВИ “ДЪРЖАВНИЧЕСКИ” РЕШЕНИЯ ДА ПОДПОМАГАТЕ ПРОИЗВОДСТВА И ЗЕМЕДЕЛСКИ ЗЕМИ, В КОИТО ПАРИТЕ СЕ ПРЕВРЪЩАТ В ДЖИПОВЕ И САРАИ, ВМЕСТО ВЪВ ФЕРМИ И СТАДА????
  Веднага ви отговаряме: Да! Пасищата са ви виновни, че на тях ПАСАТ ЖИВИ ЖИВОТНИ НА ДРЕБНИ СТОПАНИ, вместо да си поделяте средствата без нито една вложена стотинка. На това май му се казва ….. КОРУПЦИЯ НА ДЪРЖАВНО НИВО!
  И УБИЙСТВО НА БЪЛГАРСКОТО СЕЛО!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here