Говедовъдни новини – Уикенд 47

1

Германия: Основните млекопроизводители в Северен Рейн-Вестфалия отбелязват увеличение на печалбата от 52% до 57,290 евро (94 крави, 8,508 кг мляко на крава) в сравнение с предходната година. Приходите от продажби на мляко за една компания са се увеличават с 24 910 евро или 11,2%. Оценката според класовете за размер на запасите показва, че особено големите ферми (> 140 крави) значително са увеличили нетния си доход (+ 92%). Производителите на мляко в тази група от размери генерират около 86 000 евро печалба.


Германия: Производството на млякото без генно инженерство расте динамично в Германия, все повече млекопроизводители разчитат на производството на мляко без ГМО. Около 40% от млякото в Германия се произвежда без генетично модифицирана храна, а преди седем години то е било  само 3%.


КИТАЙ И САЩ:  На 15 ноември 2017 г. в Пекин, когато американският президент Доналд Тръмп започна тридневното си държавно посещение в Китай, бе подписано споразумение между двете държави  за внос на говеждо месо в Китай от щата Монтана.  Споразумението влиза в сила на 1 януари 2018 г. с минимален ангажимент от 200 млн тона. Сделката с Китай ще увеличи износа на говеждо месо през 2018 г. от щат Монтана с 40%.


КИТАЙФАО:  прогнозира увеличение на световното производство на мляко през 2017 г. с 1,4% до 833,5 милиона тона . За 2018г се очаква увеличение в Азия и на американските континенти. За Европа и Африка се очаква стагнация и спад в Океания.
За световната търговия с млечни продукти се предвижда леко увеличение от около 1%.


Холандия: биологичното мляко ще трябва също да бъде сертифицирано от Фондацията “Stisting Wedegang”, за да носи печата „мляко от пасище”. Правилата на Фондацията, да се осигурява период на паша най-малко 120 дни годишно за поне 6 часа на ден (от пролетта до есента). Еко Холанд критикува факта, че земеделските стопани трябва да бъдат подлагани на двойна проверка, тъй като фондацията  изисква достъп до чист въздух и пасища. Но тя може да бъде  ограничена, ако времето, почвата и здравословните условия не го позволяват.


1 КОМЕНТАР

 1. 98 крави с 8, 508 кг от крава.
  Ха сега да се изясним:
  По 8 кг и 508 гр от крава
  или
  По 8хиляди кг и 508 гр

  Заради една не на място запетая обесили човека.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here