Моментът в който пуйката е главно действащо лице

0

В Съединените щати след Деня на независимостта, Денят на благодарността е вторият най-големият американски празник. Според традицията, след прибиране на реколтата през есента, американците ,  благодарят за добрата реколтата през годината и това се случва на четвъртия четвъртък на месец ноември. Традиционно важен елемент от вечерята е пуйката. Това е довело дори до промяна на името на празника и хората го наричат –Ден на пуйката. На празничната трапеза има и традиционни ястия като пълнена пуйка, боровинки, картофено пюре, зелен фасул и тиква.

Министерството на земеделието на САЩ при скорошно проучване установи, че сега отглежданите пуйки са с тегло два пъти по високо отколкото през 1960.  Докато през 1960 г. средната кланична маса е била 6.79 килограма, през миналата година са регистрирани 13.99 килограма.

“Земеделските производители се опитват по време на култивирането да обслужва нуждите на клиентите, така че се увеличава теглото на клане,” – каза Кейт Уилямс –шеф на пуешката федерация, Консумацията в САЩ на пуешко месо се разраства: и докато  на глава от населението годишно потребление през 1950 г. е бил 2,47 килограма, сега то е над 7 кг, и съвсем скоро ще достигне и 9 кг.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here