26 робота на едно място

2

Ние с удоволствие четем материалите, които ни предоставя проф. Дарджонов. Заемаме абсолютната позиция за утвърждаване на фермерството в селските райони и съответно попълването на редиците им с млади колеги. За съжаление, колелото на историята се върти и лека полека говедовъдството започва да прилича на фабрика.

С поточните линии, с роботите, /вече имаме такива и за почистване и за зареждане на фуражите/, с камерите, антените и компютрите. Ясно е, че на все по-малко хора им се иска да стават рано и да се прибират в къщи за „По света и у нас”. Това не важи само за нашата страна, важи и за страните на Европа. Преди няколко седмици бе открита и фермата с най-много роботи на едно място в Европа.

Това се случи в Германия-това е ясно,че фермата се намира в бившите Източни провинции. Строителството започва в края на август 2016 г., а през март 2017 г. първите крави бяха настанени в новото си жилище. Монтирани са  26 роботи за доене, модел  Lely Astronaut, през които ще минават над 1100 крави. Роботите ще работят 24 часа в денонощието.Те са поставени на два реда  10 в първия  ред и 16 във втория. По-късно ще бъдат добавени нови 4 робота.   Млечната ферма е част от традиционен  селскостопански  кооператив  в източна част на Саксония-Анхалт  и допълва  модерното земеделие, което се развива от кооператива. Въз основа на самостоятелни системи, кооператива  работи за висока регионална добавена стойност и за запазване на работните места в селските райони. С поставянето на тези 26 робота , актива на поставените роботи от Lely Astronaut надхвърля 20 000бр за 22 години на пазара.

2 КОМЕНТАРИ

  1. КАКВО ЧЕТЕТЕ И КАКВО МЕЧТАЕТЕ Е ЕДНО ИДО КАВО СТЕ ГО ДАКАРАЛИ Е СЪВСЕМ ДРУГО .ТОЗИ НЕЩАСТНИК ДАРЖОНОВ ДА СПРЕ ДА СЕ ПРАВИ НА ИНТЕРЕСЕН И СИ КОНСУЛТИРА МАЛОУМНИЦИТЕ ОТ СДС ЗАЩОТО ТУК ИМА ХОРА КОИТО ГО ПОЗНАВАТ И НАЙ-ВЕЧЕ РАЗБИРАТ ОТ ЖИВОТНОВЪДСТВО И ТЕХНОЛОГИИ.ТОВА КОЕТО БЯХМЕ СЪЗДАЛИ БЕШЕ ОТ ПРОМИШЛЕН ТИП И ВТРЕШНО ОТРАСЛЕВА СПЕЦИАЛИЗАЦИЯ ЗА КОЯТО ТОЙ НЕ КАЗВА НИЩО И СИ ГОВОРИ НЕГОВИТЕ ГЛУПОСТИ ЗА ФЕРМЕРСКО ЖИВОТНОВЪДСТВО КОЕТО НЯМА КАК ДА СЕ СЛУЧИ.

  2. КОГАТО ИСКА НЕЩО ДА СЕ ПРОМЕНИ КОНСУЛТАНАТА НА СДС ДА СЕ ОБЪРНЕ КЪМ В.НИКОЛОВ ЗАЩОТО СА ОТ ЕДНА ПАРТИЯ ЕНП И ДА МУ ОБЯСНИ ,ЧЕ С АБОРИГЕННТИ ГОВЕДА И С ПРИМИТИВНИ ЖИВОТНЕ НЕ СЕ ПРАВИ РОБОТИКА .НИЕ ГО ДОКАРАХМЕ НА 100% ИДКУСТВЕНО ОСИМЕНЯВАНЕ НА ПРЕЦЕНКИ НА ВСИЧКИ БИЦИ ПО ПАТОМСТВО И СТИГНАХМЕ ДО 5000 ЛИТРА КАТО ВЪВЕДОХМЕ НАЙ -ВИСШАТА ФОРМА ЗА ГЕНЕТИЧЕН ПРОГРЕС В ГОВЕДОВЪДСТВОТО ТРАНСПЛАНТАЦИЯ НА ЕМБРИОНИ ,И В ОВЦЕВЪДСТВОТО ЛАПАРОСКОПИЯТА.САГА САМО 28 % ОТ КРАВИТЕ И 1% О ОВЦЕТЕ СЕ ОСЕМЕНЯВАТ ИЗКУСТВЕНО.ВСЕКИ СИ ПРАВИ КАКВОТО СИ ИЗКА И ДАРЖАВАТА МУ ГАРАНТИРА ПРИХОДИ НА НЕГОВИТЕ МЕЛОУМИЯ, ЗА ДА МОЖЕ ДА СЪЩЕСТВУВА .АКО НЯКОЙ МИСЛИ ЗА ТОВА ЖИВОТНОВЪДСТВО НЕЗАБАВНО ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ ГИЛДИЯ КОЯТО ДА ОПРЕДЕЛЯ КАКВО ДА СЕ СЛУЧВА И ПРАВИ В СЕЕКТОРА, А НЕ ДАРДЖОНОВЦИ И ДРУГИ ПАРТИИНИ ДЕЯТЕЛИДА СЕ ОПИТВАТ ДА СЕ ПРАВЯТ НА ВЕЛИКИ ЕКСПЕРТИ.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here