Още за профилактичната програма и близането на задници

6

С материала

Доброволна профилактичната програма – мит или реалност

„събудихме” заспалите духове, което означава, че се движим в правилната посока.
Публикуваме изказването на Бойко Стоянов, който в негов стил, прям и откровен, но много пъти неподготвен казва следното:

-” простете за грубостта, но това някаква идиотщина ли е? естествено, че НИТО ЕДНА ДЪРЖАВА НЯМА ДА ПЛАТИ персонални разходи. Друг въпрос е, когато Държавната Профилактична Програма (ДПП) бъде надградена заради личната отговорност на всеки стопанин, за което той трябва да заплати сам. Освен всичко друго – ВСЕКИ СЪВЕСТЕН И ОТГОВОРЕН СТОПАНИН ПРИЛАГА ТАКАВА ПРОГРАМА СЪВМЕСТНО С ЛИЧНИЯ СИ ЛЕКУВАЩ ДОКТОР. т.е. – статията ви просто не казва нищо ново, а и не допринася за ограмотяването на животновъдите. друг въпрос е компетентността на личните лекари, а още повече – на официалните вет представители, които следва да предвиждат и предотвратяват епизоотииите. само малък пример: В антраксно доказаните зони следва да се провежда ваксинация поне 30 години след последно проявеният случай. До 1989 тази аксиома се изпълняваше без разсъждения от ВСИЧКИ РАБОТЛИВИ ЛЕКАРИ! е, какво се случи след това?????? Пишете за истинските проблеми, за тяхното НОВО ПОЯВЯВАНЕ, а не да ближете стари рани и нови задници! Бъдете честни към животновъдите!”

Говедовъд.ЕЮ – Г-н Стоянов вероятно или не ни чете, или чете материалите до половината. Няколко пъти вече пишем, че благодарение на такава програма в Чехия, миналата година всички млечни крави минаха тест за мастит със съответното лечение и препоръки – за това държавата осигури половината средства.
Колко мислите, че ще трябва за това в България. В най-лошия случаи по 10 лв на крава или при 150 000 активни млечни крави са 1.5 млн лева. Как мислите, ще могат ли да се осигурят толкава пари, като държавна помощ или под друга форма. Толкова май беше общо последната помощ. Въпросът е, фермерите ще го искат ли или ще кажат дайте ни парите, ние ще се оправим.
Надграждането на официалната ДПП просто не е възможно г-н Стоянов, защото тя се задвижва при определени и много строги правила, така че, масовите заболявания въобще не попадат в списъка. Г-н Стоянов казва, че всеки уважаващ се фермер прави такива програми, но и слага много ако, ако обслужващия ветеринар бил такъв, ако официалния ветеринар бил такъв, ама те следвало да движат нещата. Въпросът е с „акото” ако го има какво правим. Именно към животновъдите сме честни, като искаме помощ за тях, защото те много добре знаят за заболяванията по фермите. Това също е един от истинските проблеми за който и пишем.
За разлика от асоциациите, не сме се скрили в окопите и да гледаме сеир. Всеки ден изкарваме за обсъждане някакъв проблемен въпрос, в рамките на нашите възможности се правят и анализи.
Интересно е, вие да съобщите какъв въпрос е решила вашата асоциация или сродна такава, с какво помогнахте на фермерите. Как реагирахте на ваксинациите, за които няма ваксина, как решихте въпроса с пътните листи, как решихте навременното ваксиниране на животните. Дори, ако искате и как решихте проблема за пасищата на конете. То е ясно, с мълчанието на агнетата и целуване на стари задници. Хайде, когато се обсъжда даден проблем да бъдем сериозни и в дебата да се помогне на фермерите. С близане и приказки не се постига нищо.

Говедовъд.ею

6 КОМЕНТАРИ

  1. Г-н Михайлов а вие с какво допринасяте за коне и овце?ако питате ще ви кажа,че сте един от всичките гъзоблизци и вашите сбирки са само за кръг от хора които се нагласяте да си вземете субсидията за сметка на другите стопани!И не ми говорете какво сте направили,като съветниците на министъра, вие и другите като вас съсипахте животновъдите,освен да крадете и да се нагаждате друго незнаете!А за конете питайте по компетентната г-жа Шишкова ,Синапов,Зоров и вие ги знаете по добре,сега ви вадят очите конете,после кое кравите или овцете!и не ми сравнявайте Румъния там крадци има ама и за животновъдите остава,а тук крадци валяло и за наас не остава,така ,че коментара ви е смешен,кой ближе и кой маже!

  2. госпожо Христова, когато се изказвате се опитайте поне да кажете нещо. С огън и жупел никой не е постигнал нищо. Има винаги възкръсване. Второ, вие нито ме познавате, нито знаете нещо за мен. Говорите си като стара грамофонна плоча. Никой няма полза от вашите приказки от хиляда и една нощ. За да знаете, ще ви кажа- не ходя по сбирки, не съм съветник на министъра и не вземам субсидии. Уважавам конете и тези които заслужават нека да получават. Но за мършите които се разхождат и вземат доста блага, не трябва да има субсидии. И още нещо. Нека тези, които отглеждат коне да дадат на обществото нещо и тогава да искат. Така се получи с другите животни. Колкото до Румъния, съм работил там пет години и едва ли знаете нещо повече от мене. Най- добре е да се успокойте, да влезете в дебатите с уместни предложения и заедно да направим нещо. Говорим за доброволна програма, страната е пламнала от заболявания, искаме да се помогне на животновъдите, вие пак си знаете този краде оня незнам какво прави. Подготвяйте се друг път когато се изказвате.

  3. То подготвения сте вие ,пионка като съм споменала съветник не споменавам ваше величество,имам достатъчно неща да ви кажа ,но няма смисъл,и както казах нещата са точно така,от истината боли,а дали конете допринасят и с какво не си ти човека,който ще каже и дали конете допринасят и с какво явно не си компетентен,аз не се излагам,но ти може да се замислиш,не е от значение кой бил в Румъния и кой нее,важното е какво правите за българските животновъди,докарахте ги до просешка тояга!

  4. г-н Михайлов,не обръщайте внимание на такива неудачници,като въпросната г-жа Христова,…те винаги избиват комплекси.Аз лично имам информация,от ваши колеги /експерти в тази област/от ЕС и от САЩ,които с уважениие и респект говорят за вашия принос в селекцията до 1990 год.,както и оромната ви заслуга на успешни проекти в областа на живитновъдството в България/по програми от САЩ и ЕС/за подпомагане на фермерите при новите,пазарни условия…..Желая ви успех…….

  5. Това да казваш истината и на някой да не му изнася е негов проблем г-н Монев, селекция имаше и преди 1990г.и по специално в институтите,не ми говорете кой е неудачник,погледнете се и тогава изказвайте мнение!Неудачници станахме заради такива като вас да работим и някой да прибира труда ни!

  6. Благодаря ви г-н Монев, за хубавите думи. Колкото до г-жа Христова, има право да говори каквото си иска, само да не обвинява хора, който не познава, че са я ограбили. Ако някой я е ограбил, да си го търси от него. Колкото до истината г-жо, мисля, че няма друг сайт да казва повече истини от нас. По простата причина, че са зависими от някой. Тук вече сме заедно-,казваме истината. Но нашата истина, за разлика от вашата е винаги подплатена от цифри и факти- дори и да са неверни, но дадени като официални.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here