Ползата и вредата от месото

1

Колко е вредно или полезно за човешкото тяло, храненето с месо и месни продукти, има постоянни спорове. Вегетарианците и привържениците на сочни пържоли, не могат да се разберат, защото и едната и другата страна, имат факти, потвърждаващи тяхната правота.

Използването на месо води до сърдечно-съдово заболяване?

Съществуват доказателства, че повече от 75 грама обработено червено месо на ден, увеличава риска от сърдечна недостатъчност с 28%. Според данните на СЗО обаче хипертонията, високият холестерол и тютюнопушенето, имат най-голям принос за смъртността от сърдечно-съдови заболявания. Но използването на прясно червено месо, дори ще ви помогне в превенцията на холестеролните плаки. Основното нещо е да изберете правилното месо, с ниско съдържание на мазнини.

Месото е рак?

Според проучвания, всеки 50 грама обработено месо на ден, в дажбата на човек – спомагат допълнително с 18% за появата на рак.
А пушенето увеличава риска от рак с 2500%. Това дори не е справедливо да се сравнява!

Месо, пълнено с стимуланти на растежа, хормони, антибиотици и ГМО?

Месото е уникален хранителен ресурс, който има най-балансирания състав сред другите хранителни продукти. Никой в световната наука, не говори за изключването на червеното месо от диетата. Освен това, има постоянно развитие на функционални (т.е. специални) месни продукти, с определен състав и свойства, които подобряват човешкото здраве.

по материали на полския печат

1 КОМЕНТАР

 1. Пълни глупости , да пишеш че месото е вредно все едно да пишеш че млякото е вредно
  Вредни са цигарите , хляба и консервантите – те причиняват рак.
  Консумацията на месо забавя развитието на рака , мазното месо спира епилептичните припадаци – даже се препоръчва и консумацита на млечно масло и сланина.
  Натрупването на холестерола е вследствие на продукти като палмова мазнина , маргарин , лесни въглехидрати , захар, олио .
  Холестерола който се намира в животинските продукти е естествен и не се натрупва . Той е полезен и без него организма не може да функционира .
  Пример за това са нашите деди , те са готвели всичко с мас щото е нямало олио , нямало е захар и боклуците които са сега на пазара , консумирали са основно свинско , брашното т.е пшеницата не са били същите , и са били слаби и са нямали развалени зъби.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here