ПРОГРАМА ЗА СЕДМИЦАТА: Весела седмица – идва Коледа

0

Идва Коледа, което означава, че старата година си отива и се подготвяме да посрещнем  новата. Тези дни са много хубави за всички – прасенца, суджуци, бакърчета с червено вино, ски, шейни, екзотика. Обикновено седмица преди тези празници, започва отчитане на годината – справки, събрания, балове, което си е и много хубаво. Именно, така ще е и тази весела седмица, която започва.

На 12.12.2017г в гр.Бургас – за пети пореден път ще бъдат връчени наградите за най-добър говедовъд, овцевъд и пчелар за Бургаска област през 2017 г. Организатор на събитието е Консултативния съвет по животновъдство с подкрепата на Областната дирекция по земеделие.

На 14.12.2017г е деня на ветеринарния специалист. Въпреки, че през цялата година ходеха по острието на бръснача на фермерите, ветеринарните специалисти успяха да не допуснат заразни заболявания в големи размери и засега страната е чиста от такива. Въпреки това на празника им, ще бъдат сурвакани от фермерите

14-15.12.2017г овцевъдите отново надуват гайдите. Заформят голям форум на Елените. Което е за поздрав, ще уточняват бъдещето и чертаят планове. Както знаете, овцевъдите смятат във въздуха и още като разбраха, че новия период ще е благоприятен за овцевъдството, стягат редиците.

15.12.2017г е ден в който Изпълнителната агенция по селекция и репродукция ще връчи наградите –зооинженер-селекционер на годината. Тези хора заслужават да получават награди, като Дон Кихотовци се борят с пясъчните кули, дано пък се роди нещо. Интересното обаче в този конкурс е каква е презумпцията на селекционери, а има такива, които не са зооинженери, кой ще им връчи награда, ако заслужават. Все пак ИАСРЖ би трябвало да е майка на всички селекционери, поне в името на службата, а никъде не се среща думата зооинженер.

15.12.2017г в гр.Казанлък със съдействието на Говедовъ.ЕЮ, МИНТЕХ КО, Топ Микс, Марпекс, Си  Ар  Ай – ще се срещнат с фермери и ще обсъдят ваксинирането против Копитен гнилец и Мукозна болес и всички останали въпроси, които ги вълнуват.

15.12.2017г в гр.София ще се проведе първата сбирка на Националната консултативна група заинтересовани лица по проекта ПЛАИД – ВЗАИМНО ОБУЧЕНИЕ, ЧРЕЗ ДЕМОНСТРАЦИИ.

ЕКИПА НА ГОВЕДОВЪД.ЕЮ ПОЖЕЛАВА ВЕСЕЛА ПРЕДКОЛЕДНА СЕДМИЦА НА ВСИЧКИ НАШИ ЧИТАТЕЛИ.
СПИСЪКА НА СЪБИТИЯТА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ И ДРУГАТА СЕДМИЦА.

Говедовъд.ЕЮ

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here