Швейцарски фермер-измамник

0

И в най-строгата страна на Европа – Швейцария, се случва да се правят измами и кражби. Е там правосъдието не си поплюва, но все още има наивници, които се изправят срещу строгите Швейцарски Закони.
Фермер от долината на река Рейн в източната част на Швейцария,  е трябвало да отговоря в съда за професионална измама. Както се съобщава от вестник NFolio, се оказва, че фермера е разреждал млякото на кравите си с вода .
Според фабриката за сирене, фермера е изсипал в млякото над 942 хектолитра вода и по този начин е спечелил над 41 000 евро. Измамата била открита от водачът на цистерната, който забелязал разреденото мляко. Проведените допълнителни проби, потвърждават подозрението му. В съда обаче фермерът заявил, че не може да обясни как водата е влязла в млякото. Вместо това, обвинява трета страна. Това може да е бил “завистлив съсед ” казва той. Освен това, никой не ме е видял да слагам вода в цистерната .
Въпреки че земеделският стопанин е бил оправдан от обвинения в търговски измами, съдът не повярвал на обвиняемия. Не е било доказано обаче, че той е разреждал млякото дълго време. За случаите обаче, които са бяха доказани, той получи глоба от около 3000 евро. Но това не е всичко, също така загубил правото да предава в компанията млякото си, която пък иска от него 120 000 евро, обратно по граждански път.
С материал от NZZ Folio

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here