Без награда за ветеринарен специалист от Българския ветеринарен съюз.

4

Ние трябва да си уважаваме ветеринарните специалисти. Затова и Говедовъ.ЕЮ на 14.12 публикува материали само за ветеринарните лекари. Пожелахме им весел празник. Наистина се получи такъв – в престижен хотел, в присъствието на министър Порожанов и поне пет чуждестранни делегации. Така и трябва да бъде. Връчиха се и доста призове и отличия.
Нашият въпрос е – защо не прочетохме едно име на награден ветеринарен специалист от Българския ветеринарен съюз.
Нима те не са ветеринари, които трябва да бъдат отличени. Централното ведомство именно това трябва да прави – да обединява всички специалисти, в името на защита на страната от заразни болести по животните, и получаването на здравословна храна от гражданите на тази страна.
Не може да се делим на наши и ваши. Тези специалисти, които са на терена, при фермерите и животновъдите, кой ще ги отличи. Ами те, утре, ако решат да вдигнат гълъбите, кой ще слезе във фермите. Ако мислите, че държавните лекари ще отидат, много се лъжите.
Ей хора, не останах животни, а ние продължаваме да се делим на организации, съюзи, секти, задруги и незнаем какво още. Нека всеки работещ в тази страна, да получи и достойно признание.
Към категорията практикуващи лекари, които са подценени и ощетени в случая, слагаме и преподавателите ветеринари, работещите в Центъра за риска, работещите в Министерството.
Втори фал през последните дни – както и за най-добър селекционер, се награждават само тези, които имат зооиженерно образование.
Това са въпроси за размисъл на организаторите на такива събития – най-добрите на килимчето, независимо от коя партия са или профсъюзна фракция. Нека достойно да ценим и оценяваме нашите специалисти.
               Разбира се наградените нямат никаква вина за това, поздрави за тях.

Говедовъд. Ею

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов връчи наградата „Ветеринарен лекар на 2017“

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов връчи наградата „Ветеринарен лекар на 2017 г.” в направление „Цялостен приност” на д-р Малек Байкалов от Облaстна дирекция по безопасност на храните, град Смолян. Това стана на тържествената церемония, по повод на 14-ти декември – Деня на ветеринарномедицинския специалист.
Съюзът на ветеринарните лекари в България (СВЛБ) даде наградите „Ветеринарен лекар на годината“, където бяха отличени най-изявените през годината ветеринарни лекари в страната.
В направление „Здравеопазване и хуманно отношение към животните, и контрол на фуражите” бе отличен д-р Д-р Минко Кисимов, ОДБХ – Смолян, а наградата връчи изпълнителният директор на БАБХ д-р Дамян Илиев.
В същата категория за „Млад специалист“ бе удостоен д-р Константин Костадинов, Областна дирекция по безопасност на храните, град Благоевград, а приза връчи д-р Михаил Бащавелов, председател на  на Съюза на ветеринарните лекари в България (СВЛБ) и директор на ОДБХ – Благоевград.
Заместник-изпълнителният директор на БАБХ инж. Николай Роснев  връчи наградата в направление „Граничен контрол” на д-р Галина Денишева, ГИП „Златарево”.
Призът ветеринарен лекар за 2017 в направление „Наука и образование“ е за д-р Тодор Стоянчев от Ветеринарно медицински факултет към Тракийския университет, бе връчен от заместник-изпълнителния директор на БАБХ д-р Петя Петкова, двм.
В направление „Лабораторни дейности“ е удостоен д-р Пламен Матаков, Плевен, а бе награден от заместник-изпълнителния директор на БАБХ доц. д-р Тодорка Янковска-Стефанова, двм.
За ветеринарен лекар на 2017 г в направление „Контрол на храните” бе избрана д-р Велка Некезова, ОДБХ – Пазарджик.
На събитието присъстваха д-р Спирѝдон Дудунàкис, директор на дирекция „Защита на животните и ветеринарномедицински продукти“ към на Министерство на развитието на селските райони и храните, Гърция, д-р Джеронимо Радучу Бранешку, Държавен секретар  на Национална служба по ветеринарни въпроси и безопасност на храните, Румъния, д-р Ерол Есер, Официален ветеринарен лекар,  Одрин, Турция. Д-р Зоран Атанасов, директор на Агенцията по храните и ветеринарните въпроси на Македония. Д-р д.вм.н. Милош Петрович, директор на Специализирания ветеринарномедицински институт град Ниш, Сърбия и представители на Съюза на ветеринарните лекари на Турция
БАБХ

4 КОМЕНТАРИ

  1. Държавата не можа да намери 2-3 милиона за да ни плати всичко ,което сме работили по ДПП през годината , та ще награди някой си практикуващ колега!!! Къде са ТЕ, а къде сме ние?!

  2. Защото тези награди се раздават без всякакви критерии. Просто да се спази някаква традиция. Защото тези награди нищо не означават и нищо не казват. Защото тези награди са кухи и без съдържание. Те показват единствено ценонстната система на шефа на БАБХ, който нарича практикуващите ветеринарни лекари “тези там долу”.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here