Шума от звънци-на съд в Бавария

1

У нас, проблем е шумът от дискотеките и ромските сватби, а в Бавария проблем е шумът от звънците.
Всичко започва през 2011 година. Семейство си купува къща близо до пасище в китно Баварско село. Първоначално двойката е доволна от живописната гледка от прозореца – зеленина, гори, домашни и горски животни. Но всичко се променя, когато един фермер наема пасищата в близост до къщата и пуска в тях кравите си. Спазвайки местната традиция фермера е поставил на всяка крава и хлопка.  Оказа се че, звукът на звънците е толкова висок и скоро става непоносим за чувствителният слух на семейството.  Собствениците на жилища първо само се оплакват от кравите, а след това правят  измерване на шума със специално устройство и установяват , че нивото на шума е от 100 децибала, което се равнява на  шум при работа на  парен чук. Освен това, от създалите се обстоятелства, двойката посочва, че стойността на собствеността им ще бъде намалена с около 100 000 евро, ако евентуално решат на продадът имота си.

След първото разглеждане на делото по хлопките за крави, през 2015 г. съдът призова страните да постигнат мир и да постигнат компромис. Фермерът се съгласява да пасе кравите далеч от къщата – от другата страна на пасището.

След известно време обаче собствениците отново се обръщат към съда,  поради същата причина: камбаните продължават да звучат твърде силно! Преди няколко дни съдът отхвърля исканията на ищеца, като ги счете за неоснователни. Тогава адвокатът на двойката каза, че ще се обърне към Върховния окръжен съд в Мюнхен и ще започне процеса от самото начало. Източник:news.de

1 КОМЕНТАР

  1. Някои традиции могат да бъдат продължени, а други – не, поради несъвместимост и дори вредност за съвременните. културни, морални , хигиенни или медицински стандарти. Тук, в Испания, един такъв проблем е коридата, или иначе казано, изтезаването и убиването на бикове пред многохилядна публика. Традиция на 2000 години.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here