Говедовъдни новини – уикенд предпоследен 2017

0

САЩ: разработен е начин за конвертиране на кисела суроватка, получена от производството на гръцко кисело мляко в биогорива и химикали. Количеството киселинна суроватка, получен от производство на кисело мляко по гръцка рецепта, се увеличава през последните 10 години, тъй като „гръцкото” кисело мляко се увеличава от 1% на продажби през 2007 г. до приблизително 54% за 2016 г. За производството на чаша кисело мляко, което води до производството на големи количества киселинни  се изискват три чаши обикновено мляко .


САЩ: В анализа на 10-те национални шоута на Холщайн, най-голямо впечатление направи със своите приплоди  бик с име Val-Bisson Doorman. .Той се оказва много добър баща на юници, но вече оказва влияние и при кравите. На изложенията в САЩ, той е номер едно с представени  свои 57 дъщери, някои от които са поставени в топ-3 на тяхната възрастова група.


ФИФА: ФИФА подписа с най-голямата компания за млечни продукти в Китай – Mengniu Dairy Co, като един от спонсорите  за Световната купа през 2018 в Русия, и спечели правото да излъчва реклама  по седем минути, по време на всяка от 64-те срещи от Световното първенство по футбол.


Китай: Земеделският стопанин от Китай – Ченг Юеченг, отглежда големи сладки картофи в продължение на много години.  А тази година, във фермата си, е изкопал  най-големия си картоф, с тегло 41 кг. Неговата цел е,  идната година да произведе картофи с тегло от 60 кг. Сладките картофи, са седмата по важност култура в света.  На фона на другите култури, сладкият картоф се отличава с висок добив и устойчивост на суша.  От сладките картофи се произвежда нишесте, захар, алкохол, брашно, меласа. Освен това те съдържат витамини РР, В1, В2, В6, А, С, пантотенова, фолиева киселина, както и микроелементи (желязо, калций, магнезий, калий, фосфор). Сладкият картофа се използва за лечение на заболявания на стомашно-чревния тракт, като омекотяващ и обвиващ агент.


Русия: Износът на млечни продукти от Русия за Китай, се е увеличил с 4,6% през миналата година. Това заяви генералният директор на компанията за проучване на пазара GIRA, Кристоф Лафурей, по време на “Млечните сесии Milknews”.


ХОЛАНДИЯ: Цената на млякото неизбежно ще намалява през 2018 г. След върха в цената на млякото през 2017 г., намаляването на цената му за следващата година, изглежда неизбежно. Съобщават от холандската асоциация на фермерите. Това е свързано с допълнителното предлагане на мляко, поради високите му цени и силното евро, което пък води до понижаване на цените на маслото и на мляко на прах. Развитието на цените през втората половина на 2018 г., ще се определя главно от предлагането на мляко в ЕС и Холандия. Производството в Холандия ще падне в резултат на новото законодателство за фосфатите.


ПОЛША:От 1 януари 2018 г. стартира доброволна програма за борба с IBR / IPV и BVD – MD. За участие в програмата, заявка трябва да се даде до  31 декември 2017 година. Програмата се отнася за унищожаване на инфекциозния ринотрахеит по говедата, вирусна диария по говедата и заболявания на лигавиците. За да се ограничат тези процеси, по искане на Полската федерация на говедовъдите, беше разработена такава програма. Програмата започва на 01.01.2018. Участието в програмата е доброволно и всички разходи за вземане на проби и лабораторни изследвания, както и надзора на ветеринарната инспекция, ще трябва да бъдат поети от животновъдите. Само стадата,  които са регистрирани в системата за идентификация и регистрация на животните, могат да участва в програмата за борба с гореспоменатите болести.


АНГЛИЯ: Честит 15 -ти рожден ден на Шоудъл Манделин Памлей EX-96-8E! През живота си британската крава е  произвела над 130 000 кг мляко От получените от нея телета, осем са също от елита и са спечелили пет приза.


 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here