Кравите влизат на пасището, както ние в метрото

2

Преди няколко месеца в Комисията по земеделие към ЕС имаше  изказване по отношение на екологичните продукти, че вероятно може да им се намалят помощите, защото  доста да се спекулира с тях. Отговора не закъсня и вече имаме болуси, които да следят съдържанието в стомаха – разбирай, от какво се произвежда млякото.
И се въведе нова регистрационната система – Гразеуей Р,  с която автоматично се регистрира пашата на крава. Системата се състой от регистрационен портал и свързаното с нея отчитане, което дава представа за периода на паша.
Подобна е системата за влизане и излизане в лондонското и атинско метро.

Информацията от Гразеуей Р дава възможност да се контролира управлението на пашата и да се знае периодът на паша за крава, като гаранция за млякото, получено от пасищата.
С помощта на робота за доене “Гразеуей” кравите се разпознават и регистрират, когато излязат навън. Когато влизат от поляната, животните преминават през Гразеуей Р, където кравите се разпознават и регистрират отново. Пръстеновидната антена в Гразеуей Р разпознава кравата от всяка позиция и по този начин фермерът има надеждна и ценна информация, която дава поглед върху пашата . Наред с други неща, системата показва данни за времето, което престояват кравите на пасището, кои животни излизат навън лесно, и кои животни може да се нуждаят от допълнително обучение.

Освен това се предоставя допълнителна информация, за погълнатата прясна трева и посещаемостта на кравите към доилния робот. Системата е одобрена от Фондация Weidegang на 1 декември и е приета в белия списък на сертифицираните измервателни системи в Холандия. Земеделските производители могат да използват тази сертифицирана система, за да демонстрират продължителността на престоя на кравите на пасището и по този начин да осигурят доставянето на мляко от ливади на млечния процесор
Говедовъд.ею

2 КОМЕНТАРИ

  1. красива, привлекателна, секси статия. страхотна идея и невероятно предложение. САМО, ЧЕ! говорите за Холандия. отговорете на въпроса – какви са: 1 стандарт на живот – оценете го по цената на литър мляко или кг масло. 2. колко ферми какво мляко дават в Холандия. 3. какви са разрешителните за ГМО, палмови и други неестествени продукти. 4. колко висока е стойността на холандските селекционирани крави, в ситуацията, че те се отказаха от собствена селекция и заложиха на германския тип – “шарено говедо”. 5. дали ще намалеят реално помощите за холандците или ще бъдат преформулирани през други техни бюджетни сметки, защото холандците все пак държат на държавата си, а не на тиквите, физкултурниците и вси остали дебелогъзи дебелосери очевиднопреебани патриототцепредатели…….
    И, последно замисляне – абе, Мишо и НСГБ – вие на кой тротоар чакате зелената светлина? Доколкото виждам – не е на животновъдната……

  2. Бански за лятото….да подсигурим или……ще ни достави….някой законотворец???

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here