При студ – как да стоплим новородените телета

1

В България се радваме на хубавото време. Другаде обаче, студът е дошъл отдавна и борбата срещу него се води с всякакви средства. В момента в някои щати на САЩ и Канада, температурата е минус 22 градуса. Независимо от това, че фермите са подготвени за ниските температури, говедовъдите непрекъснато измислят нови начини, за да осигурят добър комфорт за животните.
Публикуваме една снимка, от която се вижда,  как се отглеждат новородените телета в големия студ. Какво прави впечатление на снимката: първо, че и канадския фермер си е спестил няколко стотин долара и саморъчно си е направил клетката. Нашия фермер Костадин Балчев, също си направи клетки от бидоните,но беше пропуснал да реши въпроса с вратичката.

Но снимката се вижда, как канадския фермер  предвидливо я е направил, така че и да се затваря. Другото което виждаме е поставянето на отоплителна лампа /както при прасетата/,  директно в клетката. Разбира се, това трябва да става с взети всички мерки, за да нямаме пожар. Познати са ви металните кожуси за лампите, лампи също има на пазара и то от икономичните. Сега остава да дойде студа, за да опитаме и тази „иновоация”

Говедовъд

1 КОМЕНТАР

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here