Синджирите, въжетата и сезала – остават на пирона

3

В разговори с фермери непрекъснато се чува- с тези Наредби и Регламенти ще ни затворят фермите. Чуждите фермери си правят каквото си искат, а нас ни обричат на геноцид. Оказа се, че и на германските фермери им ходят по нервите и ги изправят на кътни зъби. Става дума за забраната за вързано отглеждане на кравите.
Германската асоциация на земеделските производители, иска да се премахне целогодишното връзване на млечните крави, с финансови. В Германия има отдавнашна тенденция към повече комфорт при животните, при отглеждането им в обора. Само през последните 15 години броят на фермите с вързано отглеждане в стопанствата за добив на мляко е намалял с около 75%.
Връзването вероятно ще остане в стада от порядъка на 20 крави средно, главно в по-малки семейни ферми, особено в Южна Германия. Затова забраната за връзване би довела до масивна структурна реформа и напрежение в тези ферми. Не може обаче, без тези ферми, тъй като те култивират и опазват малките пасища, склонове и други екологично ценни маргинални места. Ето защо, вместо забрана, да има добри финансови стимули, които да помогнат на бизнеса, да се отдалечи от целогодишното връзване,- казват от асоциацията.
Освен това, при връзването, трябва да се предоставя възможност за движение, помещения за сухостоините крави и друго за отелване. Всичко това, обаче трябва да стане след увеличение на ставката за субсидия. Това изискване засега е еднолично /разбирайте Германия/, в рамките на единния европейски пазар. Връзването е особено популярно в страните от Източна Европа. Швеция също има подобно висок дял в този начин на отглеждане на животните. Следователно, спецификациите трябва да бъдат равномерно адаптирани в цяла Европа.
Източник: AgE

 

3 КОМЕНТАРИ

  1. Я виж как ставали нещата в цивилизована Европа! Бре,бре. Нито със заплахи, нито с глоби да не говорим за квалификации от рода на : ейй вие некадърници,закривайте фермите,не ставате.
    То видиш ли ставало с финансови стимули. Брей…ти да видиш.

  2. да ти да видиш ама като им дават пари на хората не си купуват джип ами си приостройват фермите

    • А така….защото хората са възпитани да не връзват животните гладни…..за да им ручи под задника…..

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here