Говедовъдни новини- уикенд последен 2017

0

ХОЛАНДИЯ: FrieslandCampina благодари на фермерите доставчици на сурово мляко, които изпълняват поетите от тях ангажименти. Те се изразяват, в престой на животните на  пасището, минимум 6 часа на ден,  за 120 дни от годината. През 2017г – 79,4% от доставчиците са пасли своите крави на пасища, които са  с 1,2% повече от 2016 г. На тези фермери, FrieslandCampina плаща премия от 1,5 цента на литър изкупен мляко.


ГЕРМАНИЯ: фермери, които са и практикуващи ветеринарни лекари,  професори от селското стопанство и ветеринарна медицина от цяла Германия, учредиха Федерация на здравите копита, по едрите копитни животни – Klauengesundheit Deutschland (IKD), която ще работи за ликвидирането и недопускането на копитните заболявания по говедата.


ЕВРАЗИЯ: Евроазиатската икономическа комисия публикува проект на решение, което установява максимално допустимото ниво на остатъци от ветеринарно-медицински продукти, които могат да се съдържат в непреработени продукти от животински произход. Коментари към документа могат да бъдат внесени до 15 януари 2018 г. Нивото на остатъчните вещества се предлага да бъде наблюдавано по време на ветеринарен преглед и (или) при входящ контрол на суровините в производството. ECE публикува списък на фармакологично активните вещества, чиито остатъци предполагат мониторинг, както и методология за тяхното определяне.


ШВЕЦИЯ: Шведката Ева Торнберг, създаде картофено мляко, което може да се превърне в основата за веганските продукти. Според доклада на университета “Лунд” продуктът е бил тестван в лабораторията на завода, и има надежда, че може да стигне до магазините през следващата година. Продуктът може да се произвежда и продава като алтернатива на прясното и кисело мляко, сладолед и сметана. На първият етап Ева Торнбърг, планира да направи коктейл, като смесва емулсия с пюре от ябълки и плодове.


РУСИЯ: Производителите отбелязват спад в цените на суровото мляко, което според анализатори най-общо се е очаквало. Участниците на пазара подчертават, че през 2018 г. цената ще зависи от: цените на вноса, потребителското търсене и фалшифицирането, което досега само отрицателно засяга честни производители, принуждавайки купувачите да се усъмнят в целия сегмент. Според играчите в руската млечна промишленост през 2018 г. основните цели на всички предприятия са да се борят за търсене, да търсят нови решения и да се съсредоточат върху максимална ефективност.


РУСИЯ: Водката през следващата година може да загуби част от градусите. Група сенатори искат да се намали обема на алкохола във водката до 37.5%. Законът “За държавното регулиране на производството и оборота на етилов алкохол …” гласи, че водката е напитка, произведена на базата на етилов алкохол със съдържание от 38-56%. Според сенаторите съдържанието на алкохол трябва да бъде 37,5-56%. Същият минимален праг е предписан от GOST. Една напитка от 37,5 градуса преди няколко години е била произведена нелегално и е имало  голямо търсене.


ШВЕЙЦАРИЯ: От 1 януари 2018 г. ДДС ще спадне от 8% на 7,7%.  Електронните вестници, списания и книги ще бъдат облагани с намалена ставка от 2018 г., както и печатни издания. Това намалява и ДДС от 2,5% до 2,4%.


ШВЕЙЦАРИЯ: Подкрепа се предоставя  на семейства, които се грижат за деца със сериозно заболяване или тежко увреждане у дома. Днес така наречената надбавка за интензивно лечение, възлиза  между 470 и 1410 франка на месец. В бъдеще  тя ще е между 940 и 2350 франка.


ШВЕЙЦАРИЯ: От 2018 г. банковата тайна с чужди страни ще бъде най-накрая история. Швейцария въведе автоматичния обмен на информация (AIA) през 2017 г. с 38 държави и територии, включително държавите-членки на ЕС. За пръв път данните ще се обменят с тях през 2018 г

ШВЕЙЦАРИЯ: По-големи препятствия ще се прилагат от 2018 г. за натурализация: Само добре интегрирани чужденци, които имат разрешение за сетълмент и живеят в Швейцария най-малко десет години, получават червен паспорт. Специалният налог върху заплатите на временно пребиваващите лица, ще бъде премахнат. Квотата за работниците от трети държави ще бъде увеличена.ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here