Три в едно /коментари, критика, кинжали/-последно за 2017 г

3

Декември мина под напрежението за субсидиите, и вероятно за това и имаме по малко от трите К. Кинжалите също са малко, защото получените субсидии, традиционните кланета на прасета, добрите цени на млякото /поне досега/, подготовката за Коледа и Нова година, загладиха острието на кинжала и проблемните въпроси са малко.


КОМЕНТАР: Ivan-Tanya Chanlievi  относно статията

 Синджирите, въжетата и сезала – остават на пирона

Я виж как ставали нещата в цивилизована Европа! Бре,бре. Нито със заплахи, нито с глоби да не говорим за квалификации от рода на : ейй вие некадърници,закривайте фермите,не ставате.То видиш ли ставало с финансови стимули. Брей…ти да видиш.

ГОВЕДОВЪД: наистина това е голям проблем ,както за фермерите така и за законотворците. Бавария е известна с малките си ферми, в които животните се отглеждат вързано след като се върнат от паша .  Освен това, баварците имат славата на големи консерватори и националисти така, че вероятно само материалния стимул ще изиграе роля това сваляне на синджирите до стане безболезнено.


Кравите влизат на пасището, както ние в метрото

КИНЖАЛ: Бойко Стоянов – красива, привлекателна, секси статия. страхотна идея и невероятно предложение. САМО, ЧЕ! говорите за Холандия. отговорете на въпроса – какви са: 1 стандарт на живот – оценете го по цената на литър мляко или кг масло. 2. колко ферми какво мляко дават в Холандия. 3. какви са разрешителните за ГМО, палмови и други неестествени продукти. 4. колко висока е стойността на холандските селекционирани крави, в ситуацията, че те се отказаха от собствена селекция и заложиха на германския тип – “шарено говедо”. 5. дали ще намалеят реално помощите за холандците или ще бъдат преформулирани през други техни бюджетни сметки, защото холандците все пак държат на държавата си, а не на тиквите, физкултурниците и вси остали дебелогъзи дебелосери очевидно преебани патриототцепредатели…….
И, последно замисляне –– вие на кой тротоар чакате зелената светлина? Доколкото виждам – не е на животновъдната…

ГОВЕДОВЪД.ЕЮ – въпросите са интересни, но искат време, за да се отговори точно     /става дума за цифрите/. Стандарта на живот не е кой знае колко по-голям от нашия – имаме в предвид собствени жилища, коли, почивка, облекло, ако искате и хранене. Млякото, което се получава е много и тя се нарежда на едно от първите три места в Европа. Получаваните субсидии са два пъти по-големи от нашите, но получават мляко повече от три пъти, отколкото ние от една крава.
Все повече ферми, не само, че не знаят какво е ГМО, а влизат в програма за пасищно отглеждане в продължение на 120 дни по шест часа на ден минимум.
Селекцията им е една от най- добрите в света, и е нито американска нито германска. Кросбрединга при млечните крави при тях не е табу, а нещо, от което да се изкарват повече пари.
Сега са подложени на друг „геноцид” – програмата за ликвидирането на 150 000 крави. Да, вероятно ще получат помощи и под друга форма, защото липсата на работна ръка ги кара да минават на роботи, за което се иска парички.
Определено не чакаме зелената светлина на животновъдния тротоар, защото непрекъснато алармираме (НСГБ) за лошата атмосфера за работа, дори и внесохме предложения за обсъждане и влизане в дискусия за решаване на някои наболели въпроси. Вие как мислите, какво друго можем да направим, единственото е, чрез словото се ражда истината.


КРИТИКА: относно статията

Овчето мляко – много мляко, добра цена 

Ivan – davate litrite a ne kazvate cenata.tepichni balgari (kavali )

ГОВЕДОВЪД: Кавалите наистина четат само заглавията. Поне на десет места е записана цената на млякото. Четете и между редовете господа.


КОМЕНТАР: относно статията

Шума от звънци – на съд в Бавария

 Lyubomir Yordanov  Някои традиции могат да бъдат продължени, а други – не, поради несъвместимост и дори вредност за съвременните. културни, морални , хигиенни или медицински стандарти. Тук, в Испания, един такъв проблем е коридата, или иначе казано, изтезаването и убиването на бикове пред многохилядна публика. Традиция на 2000 години.

Говедовъд. Ею – традициите са си традиции, обичаите също, но колелото на историята се върти. Природозащитниците и тези на животните, набират все повече авторитет и подкрепяни от определени политици, започват да стават не барометър, а сила в такива спорове. Говедовъд.ею ще публикува материали свързани с обичаите и ритуалите при клане на животни, и от които ще стане ясно, че всичко това ще остане в историята.


КОМЕНТАР: относно статията

Атанас Атанасов – Субсидиите за селекцията са справедливи

Стефан Стоев  – да ама румънците промениха възгледите си, и търсят своето. В смисъл отиват в магазина и се оглеждат за стока произведена в Румъния. А при нас какво- всеки купува това, което е на промоция без значение какво е, какво съдържа и от къде идва. Друг е въпроса за обичайната корупция за затваряне на очите от контролиращите институции (на тези, които им се работи де). И естествено фактора големия процент ниско образовани “люде” захванали се в сектора. Такова е положението в Родната БГ и едва ли ще се промени за съжаление.

ГОВЕДАВЪД.ЕЮ – без коментар
—————————————————————————————————–

КИНЖАЛ:Ivan-Tanya Chanlievi Убеждението че сте слуги на управлението,не може да убегне. Че в нормалните държави протестите са естествен инструмент за постигане на целите, а за вас в България не става…ясно. А на кой е удобно и нужно това не споменавате? Може би на вас? От друга страна ставате смешни с призиви за диалог и предложения! Такъв е невъзможно да се води с вас!!! Просто ги принизявате до ЛОЗУНГИ!!! И престанете да го играете с това, че то заради фермерите,за тяхно добро… Много се притеснявате, но не за животновъдите а за министерството изглежда. Тая игра с агнето цяло и вълкът сит тук ще минава още съвсем малко. Отдавна дребния и среден фермер сте го дали Курбан на удобната вам власт. Мдааа. С интерес чакам бъдещите събития и до къде може да стигне нагаждаческото лицемерие на някои хора,асоциации и организации. Да един ден ще говорим за това като рецесия и антибългарска политика,безпрецедентно безумие. Ден който наближава по-бързо от колкото сте мислили или желали. Тогава ЛОЗУНГИТЕ да не се превърнат в обвинения и присъди?!!

ГОВЕДОВЪД.ЕЮх Този сайт, не принадлежи на никоя организация, асоциация и не е субсидиран от никой,  Поради тази причина и не обслужва никой. Направен е, всеки да си каже това, което го боли.
За съжаление вие повтаряте само едно – обвинения и присъди, не може диалог, антибългарска политика и т.н.т Дразните се на истината. Нито една от трите стачки, за които споменаваме, не постигна успех, защото бяха грешно разиграни от организаторите. Като не знаят как се прави това, да питат. Ние няколко пъти ви каним аргументирано да ни напишете за проблемите, които водят до ликвидиране на животновъдството при малките ферми, какво искате да се промени, каква помощ да се окаже..
Разберете, само да викате искаме пари, или парите са малко – не става.
Докажете, покажете, аргументирайте се. Колкото до този министър, предния и следващия, хич не ни пука, защото нищо не зависим от тях. Напишете или попитайте, с каквото може, ще помогнем или коментираме заедно.
Накрая искам да ви кажем нещо, което сме повтаряли много пъти.
През 1913г на първото събрание на говедовъдните дружества проф. Хлебаров е казал- ако разчитаме държавата и политиците да ни помогнат , просто забравете. Работа, много работа ни чака говедовъди за да успеем.
Ако сте ме разбрали добре, ако не пак добре. Чакаме да ни изпратите вашите виждания по дискутираните въпроси.
—————————————————————————————————-

КИНЖАЛ:Съби Събев -Защо има понятие субсидия за млечна крава , когато тя не дава мляко ? Трябва да бъде наречена субсидийна крава .Тези които не могат да докажат мляко да не взимат никакви субсидии , аман от хрантутници ревлювци.
Говедовъд.ею: без коментар
—————————————————————————————————–

КИНЖАЛ:Моню Сименталски Този който е бил миналата година в асоциацията ,а тази е напуснал се е включил само заради субсидията – той хич е нямал намерение с тези пари да прави селекция. Истинските фермери правят селекция и без субсидия а също и от години са членове на развъдните асоцииации без никакви облаги. Затова и доят повече мляко и не са от като другите мрънкачи.

ГОВЕДОВЪД.ЕЮ: ако това, което казвате е така, това означава, че асоциациите са си изпълнили предназначението. Съмняваме се дали е така /все пак средна млечност от 3780кг отчетена в последния доклад, не е доказателство, че е направено кои знае колко много/.
——————————————————————————————————

КОМЕНТАР: Илиан Борисов Аз съм фермер,и познавам колеги които са селекция доят много по-малко мляко от мен от крава но имат връзки.А гаврата която гробаджий направиха с нас е безспорна.Вие никога не сте били сайт на фермера а на правителството.

ГОВЕДОВЪД: Правителството си има сайт на МЗХ. Че нямаме нищо общо с тях, го доказват десетките статии, които сме публикували, и са били критични към управляващите независимо от коя партия са. Няма друг сайт, който да критикува толкова много. Може да прочетете всички наши коментари по отношение Наредба 3 и да се уверите,че е така. С вашето изказване се роди и предложение за промяна в Наредбата – които докаже производството над 4000 кг от крава да получи високата ставка за селекция.
—————————————————————————————————–

КОМЕНТАР:Byurhan Mehmedov Винаги ще има недоволни, никой не ги спира фермерите да членуват в развъдните асоциации.

ГОВЕДОВЪД.ЕЮ-добро предложение


И този път – без коментар, защото е  НЕДОПУСТИМО “колеги”

Ние коментираме, вашите коментари …..този път …. no comment
и

Fermer.bg – със фалшива новина

3 КОМЕНТАРИ

  1. Г н. Михайлов От къде мога да закупя ч ш юници в напреднала бременност

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here