Коефициент 1.03 за млякото

0

В Германия, вече няколко години не може да се реши проблема /за тях/ превръщането на обема на мляко в тегло. Това се оказва и основна тема в млекопроизводството и политиката в продължение на много години. Федералният съвет призова Федералното правителство да повиши сегашната стойност от 1,02 кг в Регламента за качество на млякото, колкото е възможно по-бързо, на най-малко 1,03.
Поддръжниците на увеличението обосновават това с действителното тегло на млякото, както и с необходимото “европейско равно третиране”, тъй като в повечето държави-членки на ЕС коефициентът на преобразуване е 1,03. Разбира се това предложение има противници и преговарящите страни са се споразумели да конвертират доставеното мляко с 1.03 от 1.1.2018.

Немският welt.de обяснява, защо това е важно за немските фермери. Защото млякото влиза в мандрата в килограми. Цистерните се телят на портала и килограмите директно отиват в митницата, която се занимава с млякото, дори млечния борд бе контролиран от нея. И в Европа не са чужди на измамите и преди да се внедри тегленето са се правили измами, като са вкарвани в мандрите цистерни с две дъна за да се укрива реалното мляко и други подобни е довело до теглене. При нас този проблем е решен -1.03 кг за литър мляко.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here