При самолечение – солидна глоба

0

Всички фермери са еднакви. То няма и как да бъде друго. Съвсем нормално /все още и независимо от наличието на Закон/ и в нашите ферми непрекъснато се извършва самолечение на животните. Става дума, за това, че фермерите сами упражняват ветеринарното „изкуство” върху животните. Тази презумпция е продиктувана от условията по вина и на двете страни. От една страна много пъти, когато фермера е поискал помощ от ветеринара, той е бил зает – на кафенето, за риба или гледа сериал. Само не се опитвайте да ни опровергаете. Друг пък си е направил тарифите, като на доктор от клиника за имплантанти на женски гърди. Фермера пък, от своя страна, гледа да спести някой лев и да си улесни „живота”, както се казва. Обикновено самолечението завършва с клане по необходимост или викане на екирисажа. И в Европа по някой път се случват такива неща, но там положението е друго, и обикновено фермерите  го отнасят и джобовете им олекват с няколко хиляди евро.

 Опитът за ампутация на опашката на крава се превърна в много скъпо упражнение за 58-годишен фермер от Клопенбург, Германия.

“Д-р Айболит” /прякора вече на фермера/ установява, че кравата има възпаление на опашката и решава да предотврати разпространението на инфекцията по собствени методи. Той поставя няколко твърди каучукови пръстена на опашката и, които трябвало да доведат до спиране на кръвообращението. Според земеделския производител, опашката трябвало просто да падне след двадесетина дни.

Докато фермерът чакал ефекта от операцията, извършена у дома, ветеринарните лекари дошли на проверка. Виждайки кравата в лошо състояние и направената интервенция без съгласието им, веднага информират съда за деянието на фермера. Съдът квалифицира деянието, като жестоко отношение към животните, тъй като ветеринарните лекари предоставили доказателства, че кравата е страдала от продължителна болка.
Освен възпалената опашка, животното  имало и възпален  глезен.
Въпреки, че  фермерът отрича в съда, че е извършил операцията, бива  осъждан на глоба от 2250 евро.

Говедовъд.ею

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here