Французите подготвят нов Закон срещу продажбата на стоки  в търговията на дребно под себестойността им

0

 Френското правителство иска да внесе Закон срещу продажбата на стоки  в търговията на дребно под себестойността им. Следователно супермаркетите трябва да плащат на производителите, поне цената на продукцията.

Френското правителство иска да спре продажбата, под цени на разходите. Съгласно законопроекта, супермаркетите имат право да продават, само храни с марж от  10% над цената при купуването. За промоции, намалението на цените, не може да надвишава 34%.
В допълнение, не повече от 25% от обема на продукта, трябва да се продават с помощта на промоции. Също така, супермаркетите трябва да бъдат принудени да плащат на производителите, най-малко производствените цени.

Тези мерки ще бъдат валидни за период от две години, и ще бъдат формулирани в нов закон. Той трябва да бъде представен през първата половина на 2018 г., но все пак се нуждае от одобрение от френския парламент. Също така, остава да се види дали Европейската комисия ще одобри френското предложение, въз основа на правилата за конкуренция, които са в сила в ЕС. След което, остава споразумение между Парламента на Франция и ЕС.

С материали от ISN

 Това си е още една защита на производителите. Поне ще са сигурни, че ще вземат поне това, което са дали. Ако това стане, нещата във Франция по отношение сектор мляко, ще се развият много бързо, защото Франция има доклад от 37 страници, относно себестойността на млякото.
Говедовъд.ею от една година дава такова предложение, за да стане реалност и нашата цена на млякото.
Интересното е, че идеята не я подкрепят нито фермери, нито млекопроизводители.
Извода е един: просто и двете страни са доволни от това, което се случва на пазара. Колкото до някои предложения, мандрите да се задължат да купуват на определена от някой „цар” цена, и да ходят и до най-отдалечените места,  просто няма как да стане, чрез нормативна база. Ясно е , че за тези случаи трябва да се търси друга алтернатива.
Относно цената, да има дългосрочни договори от минимум две години или да се предприемат действия, като  при криза.
Въпрос който западните ни колеги дискутират цяло лято. Относно изкупуването на млякото от отдалечените места.
Сигурно отново ще си навлечем гнева на фермерите със следващото предложение, но то е единственото, което може да роди нещо. – държавна помощ за транспортните разходи за мандрите.
Поздрави за французите. След ДДС то, дойде ред и на цените.

Говедовъд.ею

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here