Какво се чу, след протеста

1

Вчера се проведе протеста на фермерите, отглеждащи по-малък брой животни, и неучастващи в схемата за селекционен контрол. Или както някои политици се изразяват – гръбнака на нашето животновъдство. Както му е реда, бяха приложени административни фатки, с отмяната на часа на протеста, но все пак това са животновъди, хора свикнали на студ и безсъние, така че, издържаха в студеното време и проведоха протеста.
Дали е нормално не знаем, но от управляващите на високо ниво, никой не се срещна с тези отрудени хора, а все пак те са и избиратели. Дано сега да не позволят да бъдат използвани за политически цели.
От интервюто на г-н Малджански в тв Евроком се разбра /нещо, което сме констатирали много пъти/, че няма организация при животновъдите, десетки отбори, десетки водачи, десетки индивидуални играчи и всеки дърпащ софрата към него. Ясно е, че така не става. „Грабвайте сопите, и към София”. Медийното присъствие също бе на боб зърно.
Малджански каза – „Бранш няма, отсега нататък трябва да се изграждат структури”. На въпроса на водещия, – Какви са били целите на протеста. Отговора бе: “На първо място, да отпадане Наредба 3 и заплащане на глава. Тази Наредба помага на мандрите, те пият „човешка кръв”, те определят цените , които винаги са ниски. В България няма производство, а магазините пълни с млечни продукти. Те стават от сухо мляко и растителни мазнини, и ние консумираме тези продукти. Искаме също всички, които имат документи за произведена продукция да им бъдат изплатени субсидиите. Сега чакаме 22.02, до когато трябва да ни дадат отговор. Ние също не сме единни. Знаем, че хората са при животните си, но един ден може да се отдели за протест. Все пак защитаваме нашите интереси”.

Говедовъд.ею

1 КОМЕНТАР

  1. Драги Дами и Господа Какво може да стане за тази година няма да има пари за фермери например имам договор от 2016 октомври със господата от борчвор реализирах 150тона до края на септември 2017 и какво се случи получих малко над 20тона, “съжалявам господине Другата година повече” ей те това ми казаха. И като намалят цените на млякото сега е към 70ст. на 40ст какво правим ви питам аз. На 23 год съм от 3-4 години се занимавам се животновъдство и земеделие та какво ми предстои със такива наредби и безумни задължения! Как ще се отрази това и на икономиката и така 🙂

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here