Когато имаш продукция, ще имаш купувачи

2

“Беларуските селскостопански продукти през 2017 г. са били изнесени в 68 страни, сред които  и 17 нови пазари :.Бахрейн, Индонезия, Малайзия, Монголия, Непал, Нова Зеландия, Оман, Египет, Мадагаскар, Австрия, Финландия, Катар  и други.
Най-голям е износа за Катар –  в размер на $ 9.2 милиона, Монголия – $ 4.0 милиона , Непал – с $ 0,65 милиона, Оман – $ 2,3млн. и Сирия – $ 1.5 милиона, Египет – повече от 300 000 $ .
През  2017 г. износът на беларуски млечни продукти за Китай нарасна със 7.5  на стойност 8.8 млн  $ .
През 2018 г. се планира да се разширим номенклатурата на износа стоки в Китай, по специално беларуски сирена и други готови млечни продукти. Освен това, два  месопреработвателни заводи, са одобрени  за доставка на говеждо месо и доставките започват тази година.
Миналата седмица АД “Месо и млечни продукти компания” и иранската компания IMEX са подписали споразумение за сътрудничество в областта на насърчаването на беларуски селскостопанските продукти на иранския пазар – особено говеждо месо и масло.
На следващия етап, се планира да се насърчи износа на сухото мляко и детските храни за иранския пазар, а в бъдеще, и за сирена и други млечни продукти.
Възможността за за износ на селскостопански продукти към Иран е в размер на около $ 100 милиона на година.

Източник: Белта

Отличните резултати са постигнати на база увеличено производство на качествени суровини, модерни  технологии при производството на хранителни продукти, отлични резултати при тестовете на продукцията. Да им завиди човек чак. Само износа им за Монголия е равен нашия износ за годината.
Говедовъд.ею

 

2 КОМЕНТАРИ

  1. А когато нямаш икономика правосъдна и образователна система а вместо това имаш натрупване на огромни размери мъртви капитали и масова престъпност за каква продукция ставаше дума?

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here