ЛИМК оод / Клетки за новородени телета

Клетките за индивидуално отглеждане на новородени телета са изработени от горещо поцинкована метална конструкция, под от решетъчна стомана и покрив от термо панели. Използваните материали осигуряват здравословна среда, безопасност и чистота при отглеждането им.

Един от важните моменти при отглеждането на телета в клетки произведени от ЛИМК е бързото хранене. С млечното такси, транспортирането на млякото до клетките на телетата става бързо и лесно.

Повдигнатия под изработен от решетъчна горещо поцинкована стомана, осигурява отичане на урината и съответно суха постеля на телето, като в този случай почистването е значително по-лесно и по-бързо.

Преградите между всяка една клетка служат за няколко важни моменти от отглеждането на телетата. Естествено първия от тях е за преграждане на клетките и разделяне на телетата едно от друго без да имат възможност за допир помежду си. Другото предимство на преградите са подвижността им и след 60-тия ден можете да премахнете например 2 прегради и по този начин да социализирате 3 телета вече в една голяма клетка.

С клетките от ЛИМК се елиминира максимално допира на телетата в най-ранната им възраст, като по този начин и по време на хранене телетата нямат допир помежду си, не могат да се ближат и най-вече не могат да си прехвърлят бактерии.(със стрелка сме Ви посочили на снимката).

Вратите на клетки са снабдени с поставка за кофа с биберон  и две поставки за кофи за вода и фураж.

Препоръчително е телетата да се държат в индивидуални клетки до 60 дневна възраст без да имат възможност за допир едно с друго. Най-добре  е клетките да са на открито за гарантиране на чист въздух. Групирането става след 60 ден когато вече се еразвила имунната система и има и придобит имунитет от ваксинациите.

Качество,функционалност за животновъдите и комфорт за
животните
 – това е идеята която обединява цялата гама оборудване,

произвеждано от ЛИМК 

За контакти:

Денислав Пенчев
/Търговски мениджър/

тел.: +359897952530
email: limk_penchev@abv.bg
web: www.limk.bg

 

 

2 КОМЕНТАРИ

  1. Хубаво…. ама мястото им не е там…. пречатна естествената вентилация на обора…….а и напрчечната вентилация при тях никаква я няма на това място.

  2. Както и това,че според наредбата за хуманно отношение телетата трябва да се виждат едно друго и да си обменят екскретите с цел да направим мръсно на доктора и фермера.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here