Селекция – без коментар

1

През последната година непрекъснато се говори за селекция. Едни под тази дума разбират повишаване на продуктивноста на животните, други  подобряване качеството на продукцията, трети виждат субсидиите, четвърти правят научни трудове, пети търгуват с продукти от селекцията и още сигурно пет други причини. Ние няма да говорим нищо за селекцията, само ще ви запознаем какво ще се случи на първата среща за 2018г на Интербул. Без коментар от наша страна и изводи от Ваша.

Годишната среща на Интербул 2018 ще се проведе в Окланд, Нова Зеландия от 10 до 12 февруари 2018 г. във връзка с 41-то биенале на ICAR и 11-тата среща на WCGALP .

Тазгодишните Открити срещи на Интербул ще включват научни доклади, свързани с месодайното и млечно говедовъдство.

Наличие и използване на генетична и геномна информация в управлението на млечното и месодайно говедовъдство.
Използването на геномна информация в генетичната оценка доведе до революционна промяна в подбора на говедата. Генетичната и геномната информация също променя начина, по който млекопроизводителите и производителите на говеждо месо предприемат ежедневни решения за управление, подбор и размножаване. Докладчиците са известени да подчертаят възможностите и нуждите от генетична и геномна информация в животновъдните ферми.

Преодоляване на предизвикателствата на геномния подбор в международните генетични и геномни оценки при млчните и месодайни говеда.

По време на срещите на Интербул през 2017 г. в Любляна и Талин бяха разгледани “Възможни източници на подбор, въведени чрез геномна предварителна селекция” и “Въздействие на геномният предварителен подбор върху N-GES и I-GES (MACE)”. По време на текущата сесия искаме да преминем от “техническата” тема към ” прилагането на решения ” и да предоставим възможност да споделите своя опит, дейности и планове за справяне с тези предизвикателства в националните си системи за оценка.

Изследвания и разработки в национални и международни оценки – нови методи и нови качества в млекопроизводството и месопроизводството.

Бевин Харис и Джеръми Брайънт

1 КОМЕНТАР

  1. ПРЕДИ ДА СЕ НАУЧИМ ДА ЛЕТИМ ТРЯБВА ДА СЕ НАУЧИМ ДА ХОДИМ,И ЗА ДВЕТЕ ТРЯБВА ДА МИСЛИМ.МИШО СПРИ С ТЕЗИ ПУБЛИКАЦИИ И СЕ ПРИЗЕМИ И АДАПТИРАЙ НА БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ И ВЪРХУ НАШИТЕ ПРОБЛЕМИ ,АКО ВЪОПЩЕ МОЖЕШ ДА ГО НАПРАВИШ.КОМЕНТИРАЙ ДНЕШНИЕ ПРОБЛЕМИ ,А НЕ МИ ГОВОРИ ЗА Н.ЗЕЛАНДИЯ И АВСТРАЛИЯ. ТЕ СА ДРУГ КОНТИНЕТ И ИМАТ ДРУГИ ПРОБЛЕМИ .В КРАЙНА СМЕТКА ТЕ СИ БЪЛГАРСКИ ЕКСПЕРТ ,А НЕ МЕЖДУНАРОДЕН КАТО АРБОВ И ЗА ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ КОНЦЕНТРИРАШ ВЪРХУ НАШИТЕ ПРОБЛЕМИ, КОЛКОТО ТОВА ДА НЕ ИЗНАСЯ НА РАБОТОДАТЕЛЯ ТИ Д.ЗОРОВ.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here