БАБХ-в борба с незаконните кланици

1

БАБХ излезе победител в борбата с нерагламентирана кланица. Дано да не е последната. Трябва да се работи законно и най-вече в защита здравето на потребителите. Дано да се работи така и занапред.

С решение № 15798 от 20.12.2017 Върховният административен съд на Република България е потвърдил определение на Административния съд Варна от 2016 година, според което инспекторите от областната дирекция на Българската агенция по безопасността на храните са действали правомерно при затварянето на незаконна транжорна за бели меса. Случаят е от февруари 2016 г., когато инспектори от ОДБХ-Варна са разкрили нелегална транжорна за преработка на птиче месо, която месеци наред е работила и е захранвала с продукция ресторант и дюнер във Варна.

Веднага след разкриване на транжорната установените на място суровини и храни са били възбранени, а собственикът е бил санкциониран.

В продължение на две години закононарушителят води дела срещу ОДБХ-Варна за предприетите действия. Първото решение на Административния съд във Варна е от 20.12.2016 г. и гласи, че „действията на служителите на Областната дирекция по безопасност на храните във Варна са правилни и законосъобразни“. Следват още две решения на ВАС- Варна от 18.05.2016 г. и 09.01.2017 г., които потвърждават първото определение.

С окончателното потвърждение на Върховния административен съд от края на 2017 година БАБХ на практика печели делото срещу нарушителя.
БАБХ

1 КОМЕНТАР

  1. Само така неможе да ядем прясно месо само месо от внос отлежало поне 20 години

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here