Бил Гейтс ще създава ИДЕАЛНАТА КРАВА

0

Предполагаме , че всички са чували кой е  Бил Гейтс, но все пак да кажем няколко думи за него- той  е американски програмист и бизнесмен, съосновател на компанията „Microsoft“. Днес притежава около 1,1 милиарда от акциите ѝ, което се равнява на около 79.2 милиарда американски долара и е около 10% от основния капитал на фирмата.

Бил Гейтс финансира генетични изследвания, за да се създаде перфектната крава – която ще произвежда повече мляко, и ще бъде в състояние да издържа на температури извън тази на средната крава.
Основателят на Microsoft е инвестирала $ 40 милиона (28 милиона £) в организация с нестопанска цел, със седалище в Единбург, Шотландия, която провежда изследвания по ваксинациите и генетиката при животните.
ил Гейтс казва: “Може да имаме крава, която е четири пъти по-продуктивна, със същата способност за оцеляване”.
Макар че, не е ясно, как точно ще се създадат тези крави, Гейтс предлага създаването на крави чрез изкуствено осеменяване ( което не е нищо ново).
Въпреки, че учените по климата предупредиха, че кравите могат да доведат до по-нататъшно влошаване на околната среда, Гейтс твърди, че освен това, те могат да помогнат за смекчаване на бедността и глада в световен мащаб.
Източник:БИ БИ СИ

Говедовъд.ею: – С интерес, чакаме да видим, какво ще сътвори и този път Бил Гейтс, силно се надяваме, да е толкова полезно и толкова  добро, колкото Microsoft.

ОСНОВАВАНЕ НА MICROSOFT През 1973 г. Бил Гейтс отива да учи в Харвардския университет, но е изгонен след две години. Веднага младият човек започна да работи върху създаването на софтуер. А две години по-късно заедно с Алън Гейтс основава компанията Micro-Soft, която по-късно е наречена Microsoft Corporation.
В най-голямата компания за разработка на софтуер, Бил Гейтс е работил повече от 30 години. В началото на 2008 г. предприемачът заяви, че възнамерява да подаде оставка като ръководител на Microsoft,  и да напусне постоянна работа. Той планира да се включи в благотворителни дейности.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here