Путин: Държавата ще подкрепя малките ферми

3

“Държавата ще подпомага не само големите фермери, но и дребните фермери,ще се обърне внимание на развитието на инфраструктурата в селските райони” – това заяви Владимир Путин, по време на среща със своите упълномощени представители в изборите за президент на Руската федерация.
Освен това, той отбеляза, че през последните години в областта на социалното подпомагане на селото, са били изплатени повече от 330 милиарда рубли, макар че “това със сигурност не е достатъчно.”
Според него, успех в развитието на селското стопанство “до голяма степен се постига чрез голямо стоковото производство”, но в селските райони, трябва да има и семейни предприятия и малки ферми. И точно те се нуждаят от подкрепа.”, – казва Путин, като подчерта, че малките ферми осигуряват значителна част от производството.
Президентът, също така се спря на проблема с инфраструктурата, като припомни сложността на подредбата на Русия – голямата територия на Руската федерация. “Но това също така, от своя страна си има предимства,  огромната  територия е благоприятна откъм страната на пашата”. – каза Путин.
Източник: TASS

3 КОМЕНТАРИ

  1. Е ЗА ТОВА ТРЯБВА ДА БЪДЕМ ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА И ДА
    НИ КОМАНДВА гн. ПУТИН САМО 1 ГОДИНА И ЩЕ БЪДЕ ВСИЧКО НА РЕД

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here