Бюлетин за месото

0

За първи път говедовъд.ею публикува изданието на Месопреработвателите. „Бюлетин за месото”. В него намираме пълна информация за много неща, свързани с бизнеса месо.
В този брой, изключително интересни са материалите за трихенилозата, за международния живот на организацията, за интернет пазаруването и разбира се, правилата при които се затварят търговски обекти.
Определено смятаме, че на страниците на бюлетина, трябва да има и място за едно от действащите лица в промишленоста месопреработка- производителите на животни. Нашите фермери имат малко информация за изкупните цени  /в много чуждестранни издания, това е на първо място/, от какво месо се нуждае пазара, какви видове животни и породи са желани на пазара, прогнози и куп други неща, свързани с фермерството.
Все пак, от години месопреработвателите повтарят, че България не може да задоволи нуждите си от месо собствено производство. Знае се, че се внася отвън месо на добри цени, определено по-ниски от нашите производствени разходи /за което има и обективни причини/.  Въпросът е, какво ще стане с нашите животновъди, все пак месото е една от основните им продукции. Особно сега, когато са на кръстопът и са хибрид между млечно и месодайно направление. Не трябва да забравяме, че след китиците и корейците, вече и виетнамците опознаха вкуса на месото. Да не стане така, да загубим родното производство, и да купуваме на тройни цени. Въпроси за размисъл, от които трябва да се реши нещо положително, и нашите животновъди да осигуряват месото на България.
Говедовъд.ею

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here